Volkerinfra gaat Hollandse IJsselkering onderhouden – Aanbestedingsnieuws

Volkerinfra gaat Hollandse IJsselkering onderhouden

Rijkswaterstaat heeft een opdracht voor onderhoud van de Hollandse IJsselkering gegund aan VolkerInfra. Naast het jaarlijkse reinigingswerk aan de 2 schuiven en de Algerabrug, wordt onder andere een onderdorpel van een van de schuiven vervangen, nieuwe camera’s worden geplaatst en stopstrepen in de sluis. De brug krijgt nieuwe scheepvaartseinen. Dit heeft een aantal keer kort durende hinder tot gevolg voor de scheepvaart. afloop

VolkerInfra gaat deze week aan de slag met het onderhoud aan de Hollandsche IJsselkering.  Dat volgt op de afloop van het stormseizoen, wat volgens Rijkswaterstaat van 1 oktober tot 15 april loopt. Bij de werkzaamheden worden de sluisdeuren uitgerust met nieuwe geluidssignalen en optische seinen. Deze maken de sluis hoorbaar en beter zichtbaar. Op locatie maken we een houten onderdorpel op maat, die de versleten onderdorpel van de bovenstroomse schuif vervangt. De onderdorpel is de houten stootdemper aan de onderkant van de stalen schuif die beschadiging van de schuif voorkomt.

Vanaf een ponton in het water wordt de Algerabrug schoongespoten en ontdaan van sediment en andere afzettingen, zoals kokkels. Door het reinigen gaan het staal en de conservering (een laag om corrosie te voorkomen) langer mee, aldus Rijkswaterstaat.De Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel beschermt het laagst gelegen deel van Nederland, 6,76 m onder het Normaal Amsterdams Peil (NAP). Dit Deltawerk was als eerste van de 13 klaar. Rijkswaterstaat begon een jaar na de watersnoodramp (1953) met de bouw; in 1958 was de kering klaar. De monumentale kering fungeert ook als brug en waterweg.

Bron: Rijkswaterstaat 2019

©Rijkswaterstaat 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *