Voedselvoorzieningen voor vluchtelingenopvang Lelystad – Aanbestedingsnieuws

Voedselvoorzieningen voor vluchtelingenopvang Lelystad

Op dit moment werkt de aanbestedende dienst intensief samen met een leverancier van voeding in Lelystad. Zij voorzien de opvanglocatie van een betrouwbare aanvoer van voeding voor nieuwe inwoners. Het gaat hierbij om diepgevroren reeds bereide voeding, welke vervolgens door middel van steamers op de juiste temperatuur wordt gebracht zodat het kan worden geserveerd. Het uitserveren gebeurt centraal in de vorm van een bemand lopend buffet om zodoende alle bewoners van gelijke porties te kunnen voorzien. De leveringen worden aangeleverd op rol containers o.b.v. van de dagmenu’s. Deze rolcontainers worden opgeslagen in een zee vriescontainer op 25 meter afstand van de keuken. Op dit moment voorziet de huidige leverancier in twee eet-momenten te weten: lunch en diner. De lunch bestaat uit een sobere lunch met soep, brood en beleg (het brood en beleg vallen buiten de scope van deze opdracht). Het diner bestaat uit een hoofdgerecht, met 2 keuzes in vlees of vis, zetmeelproducten en verschillende groenten. De aanbestedende dienst heeft in de huidige situatie een overeenkomst met één leverancier voor de levering van voedselvoorzieningen voor vluchtelingenopvang. Deze overeenkomst is begin 2022 onder spoed afgesloten doordat aanbestedende dienst door het rijk verantwoordelijk werd gesteld voor het opzetten van een
vluchtelingenopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne.

De kosten van de dienstverlening lopen op en overstijgen daarmee het drempelbedrag van €750.000,-. Om deze reden is er gekozen om de opdracht opnieuw uit te zetten in de markt doormiddel van deze procedure. De aanbestedende dienst is van plan één leverancier te contracteren voor de levering van voedselvoorzieningen voor vluchtelingenopvang. De beoogde ingangsdatum van de overeenkomst is 1 november 2022.

Uitgangspunten voor de voedselvoorzieningen zijn:
• De maximale capaciteit van de vluchtelingenopvang is momenteel 400 bewoners, vanwege de steeds wisselende bezetting dient de leverancier snel te kunnen op- en afschalen;
• De leverancier verzorgt voor iedere bewoner twee maaltijden per dag (lunch+ avondeten);
• Mogelijk wordt er een tweede locatie geopend voor de vluchtelingenopvang. Aanbestedende dienst heeft binnen deze aanbesteding ruimte voor de levering van voedselvoorzieningen aan deze tweede locatie opgenomen.
• De kwaliteit van het eten is een belangrijk onderdeel. Aanbestedende dienst hoopt dat zij doormiddel van het aanbieden van kwalitatief goed eten binnen het gestelde budget de mensen zo goed mogelijk kan faciliteren.

Aanbestedende dienst heeft per bewoner een maximaal budget voor de levering van voedselvoorzieningen beschikbaar. Dit maximale budget bedraagt €7,75 exclusief 12% BTW per dag per bewoner. De geraamde waarde van de raamovereenkomst voor de gehele looptijd is €4.530.000,- . De maximale waarde van deze opdracht betreft €8.560.000,-. Bij het ramen van de maximale waarde van de opdracht is rekening gehouden met de beschreven mogelijkheid dat een tweede locatie voor de vluchtelingenopvang wordt geopend.

Bron: Tenderned vrijdag 9 september 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/271608

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *