VodafoneZiggo partnert met Almere en Floriade voor Green Innovation Hub – Aanbestedingsnieuws

VodafoneZiggo partnert met Almere en Floriade voor Green Innovation Hub

Op 7 april 2022 ondertekenden gemeente Almere, VodafoneZiggo en Floriade een samenwerkingsovereenkomst voor de “Green Innovation Hub” bij Floriade Expo 2022. Ondernemers, kennisinstellingen, beleidsmakers en studenten worden uitgenodigd om vanuit deze bijzondere innovatiebroedplaats samen te werken aan oplossingen voor de stad van de toekomst. Almere is de ideale locatie voor de Green Innovation Hub bij Floriade, dat als thema ‘Growing Green
Cities’ heeft.

Met de Green Innovation Hub willen de partners vanuit Almere bouwen aan een “innovatie-ecosysteem” rond het thema duurzame, groene, inclusieve woonwijken van de toekomst. En daarmee een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland. Jan Hoek, wethouder Floriade, Duurzaamheid en Democratische Vernieuwing. Verstedelijking is een wereldwijde trend en Almere is de snelst groeiende stad van Nederland, met een bevolking die groeit van de huidige 218.000 inwoners naar 325.000 inwoners in 2050. Maar hoe zorgen we dat steden ook leefbaar blijven? Duurzame groei is de grootste uitdaging van steden van de toekomst.

De Green Innovation Hub speelt daarop in. Het is een plek van ontmoeting, inspiratie en samenwerking. Partijen werken er samen aan technologische innovaties die bijdragen aan een gezonde stadsomgeving, lokale voedselzekerheid en het gebruik van schone energie. Maar ook aan nieuwe toepassingen van digitale technologie die bij kunnen dragen aan sociale verbondenheid tussen stadsbewoners.

De Green Innovation Hub maakt deel uit van The Natural Pavilion bij Floriade Expo 2022. Na afloop van de Floriade wordt de Hub onderdeel van de nieuwe stadswijk Hortus, de wijk die op de fundamenten van Floriade wordt gebouwd. Duurzaamheidsinnovaties die worden ontwikkeld in de Green Innovation Hub kunnen zo direct worden toegepast in de omgeving van de Hub. De Green Innovation Hub blijft dan een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is om expertise in te brengen en om samen oplossingen te ontwikkelen.

©ZaZ 2021

Daarnaast worden er in en vanuit de Hub evenementen geprogrammeerd, van brainstormsessies tot congressen, met als doel nieuwe ideeën voor de stad van de toekomst te ontwikkelen èn met de buitenwereld te delen. Bijzonder is ook dat partijen die in de Green Innovation Hub samenwerken aan innovaties voor de stad van de toekomst, ter plekke in gesprek kunnen gaan met inwoners van Almere. Consortium partners van de HUB zijn de BTG, Price, Oppo, Worldstartup en vele bedrijven vanuit het ICT en Tech cluster van Almere.

Bron: Almere, 12 april 2022

Meer informatie: thegreeninnovationhub.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *