Verzorging restauratieve voorzieningen Provincie Flevoland – Aanbestedingsnieuws

Verzorging restauratieve voorzieningen Provincie Flevoland

Foto: Provincie Flevoland

Bij de provincie werken ruim 400 medewerkers, aangevuld met stagiaires en externe inhuur. In het provinciehuis zijn dagelijks gemiddeld circa 440 personen aanwezig. De provincie Flevoland is een organisatie in ontwikkeling en het aantal medewerkers kan fluctueren gedurende de contractperiode. De organisatie richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van beleid. De vergadervoorzieningen worden benut door medewerkers en diverse gasten. Vanuit de gedachte van ‘One FM’ zijn alle facilitaire medewerkers (in de catering, bodediensten, receptie en schoonmaak) samen verantwoordelijk voor een gastvrij ontvangst van alle bezoekers en het representatief houden van het vergadercentrum en de zalen. Cateringmedewerkers verzorgen de restauratieve voorzieningen op de diverse vergaderlocaties, d.w.z. het klaarzetten, opruimen en schoonmaken van buffetten, bestek, glaswerk, porselein e.d.. Bij evenementen verzorgen bodes het klaarzetten van sta/diner tafels, podia, stoelen.

Over het jaar 2019 waren er in het restaurant 26.768 bezoekers, gemiddeld 107 bezoekers per dag, de gemiddelde besteding was € 3,63 incl. BTW. Het aantal bezoekers in het restaurant kan erg fluctueren. Over het algemeen zijn de woensdag en de vrijdag rustige dagen. Het is ook rustiger in de zomervakantie en de kerstperiode. Het aantal evenementen en vergaderingen fluctueert gedurende het jaar. Elke 4 jaar is er een piek rond de Provinciale Statenverkiezingen. De eerstvolgende verkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

De aanleiding voor deze aanbesteding is dat de overeenkomst met de huidige opdrachtnemer verloopt op 15 oktober 2020. Per deze datum wenst de aanbestedende dienst een nieuwe overeenkomst af te sluiten.

De doelstellingen van de Opdracht zijn:

  • Bijdragen aan de beleidsdoelstellingen van Provincie Flevoland ten aanzien van duurzaamheid en circulariteit;
  • Het werkplezier en de tevredenheid van medewerkers en gasten te optimaliseren;
  • Het welzijn en de vitaliteit van medewerkers te bevorderen.

De provincie wil concrete stappen zetten om de restauratieve dienstverlening aanzienlijk te verduurzamen, zoals onder andere vastgelegd in Actieplan Het Goede Voorbeeld. Focuspunten voor het verduurzamen van restauratieve voorzieningen, in volgorde van meeste impact zijn:

  •     Eiwittransitie
  •     Tegen gaan verspilling
  •     Verantwoord geproduceerde producten
  •     Lokaal
  •     Verpakking

In navolging van de verbouwing van het werkdomein van het ambtelijk apparaat is de Provincie Flevoland voornemens om ook de publieke- en politieke gedeelten te verbouwen. Het gaat hierbij om de volledige begane grond, het restaurant en het terras, de werkplekken van de griffie, de centrale hal (inclusief ontvangstruimten, receptie en foyer) en de bestuursvleugel op de vierde verdieping. Het traject van deze verbouwing zal niet gelijk zijn aan de doorlooptijd van deze aanbesteding. Dit houdt in dat de gegunde partij in het begin zal werken in de “oude inrichting” en in de loop der tijd meegenomen zal worden in de verbouwing. De wens van de Provincie Flevoland is om een gastvrije inrichting te realiseren met daarbij mogelijk een receptie met Barista, een restaurant dat aansluit bij het flexwerkconcept en verruimde openingstijden. De gegunde partij zal zich dus flexibel moeten opstellen ten aanzien van deze wijziging. De planning van deze verbouwing zal op een later tijdstip pas gedeeld kunnen worden.

Bron: Tenderned 26 maart 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/191034

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *