Verkoop perceel ‘Hotel Riche’ Katwijk (ontwikkelcompetitie) – Aanbestedingsnieuws

Verkoop perceel ‘Hotel Riche’ Katwijk (ontwikkelcompetitie)

Het betreffende perceel.
Foto: Google Streetview

Deze aanbesteding betreft de ontwikkelcompetitie/openbare verkoop van het perceel grond van voormalig ‘hotel Riche’, Boulevard 73 gemeente Katwijk. Verkopende partij is de gemeente Katwijk.

Om de partij te selecteren die Katwijk het meest geschikt acht om het perceel aan de Boulevard tot ontwikkeling te brengen, is er gekozen voor een ontwikkelcompetitie. Er is voor deze vorm van verkoop gekozen om partijen uit te dagen met creatieve invullingen te komen binnen de gestelde kaders. De nadruk ligt hierbij niet alleen op de financiële kant, maar ook op het selecteren van een gegadigde die de hoogste kwalitatieve meerwaarde voor de Boulevard in het bijzonder, en Katwijk als geheel weet te realiseren. De gestelde kaders en ambities zijn leidend; afwijken is niet verkeerd, zo lang er gehandeld wordt in de geest van de door Katwijk geschetste beelden en ambities.  De procedure bij deze ontwikkelcompetitie kent twee fases.

Fase 1 Voorstel (visie) en Minimumbieding: Men wordt in Fase 1 uitgedaagd op heldere en bondige wijze de visie op de invulling aan te leveren en gevraagd een minimum bieding te doen. Om de inspanning in deze fase van de competitie te beperken vragen wij u expliciet nog geen ontwerp in te dienen. Selectie voor de 1e fase vindt primair plaats op de ingediende visie en ,inimale bieding.

Fase 2 Offerte: In Fase 2 wordt aan drie geselecteerde partijen gevraagd om hun visie uit te werken in een concreet plan voor herontwikkeling. Dit plan voor herontwikkeling dient te worden gekoppeld aan een definitieve financiële bieding voor de grond. De definitieve bieding mag niet lager zijn dan de eerdere bieding. De procedure eindigt met de gunning aan de partij met het beste plan voor herontwikkeling in combinatie met de beste bieding voor de grond. De geselecteerde deelnemers voor Fase 2 welke een concreet plan voor herontwikkeling én een bieding hebben ingediend en aan wie uiteindelijk het project niet wordt gegund, wordt een vergoeding van € 5.000,- exclusief BTW ter beschikking gesteld.

Nog even voor de leuk, het Hotel Riche in andere tijden.Bron: Tenderned 4 maart 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/221286

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *