Verbouwing Waddinxveens raadhuis onderuit bij rechter – Aanbestedingsnieuws

Verbouwing Waddinxveens raadhuis onderuit bij rechter

Foto: Rijksmonumenten.nl

Het AD bericht dat de Haagse rechter, in kort geding,  exploitatiemaatschappij Merwestreek uit Hardinxveld-Giessendam in het ongelijk gesteld heeft. Merwestreek wilde het raadhuis verbouwen voor 35 zorg- en seniorenwoningen en maakte bij de rechter het bezwaar dat Waddinxveen de aanbestedingsprocedure had stopgezet.  Doorslag voor de rechter gaf dat de projectontwikkelaar zich voor de aanbesteding eerder dit jaar niet alleen had ingeschreven, maar in combinatie met het zorginitiatief Het Ouden Huis. Merwestreek verscheen twee weken geleden echter alleen als eiseres tegen de gemeente voor de rechter en dat is tegen de aanbestedingsregels, in het geval van een combinatie van inschrijvers moeten alle inschrijvers verschijnen, oordeelde de rechter. 

De rechtbank veegde alle vorderingen van Merwestreek van tafel en veroordeelde het bedrijf tot het betalen van 1.606 euro aan juridische kosten die de gemeente heeft de gemaakt voor het kort geding. Het lijkt hier te gaan om een procedurefout nu de rechter dit heeft besloten, maar al eerder had Merwestreek zich niet aan de aanbestedingregels had gehouden. De aanbesteding was beperkt tot de binnenkant van het raadhuis, doch Merwestreek had de hele buitenruimte ook bij hun plannen betrokken. 

Eerder al berichtte het AD dat het raadhuis toch een nieuwe invulling krijgt, bij monde van Gemeenteambtenaar Wesley Ploeg. Ploeg had dit in het kort geding bij de Haagse voorzieningenrechter naar voren gebracht. ,,We laten het niet leegstaan”, aldus Ploeg.

Bron. ad.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *