VEENIX wint opdracht A9 Badhoevedorp Holendrecht – Aanbestedingsnieuws

VEENIX wint opdracht A9 Badhoevedorp Holendrecht

Afgelopen vrijdag heeft Rijkswaterstaat bekend gemaakt dat VEENIX de opdracht om de A9 uit te breiden tussen Badhoevedorp en Holendrecht (de A9BAHO) heeft gewonnen. Het gaat om de verbreding van 11 kilometer snelweg langs het bosrijke en schilderachtige stukje Oudekerk en Amstelveen.

Veenix is een consortium waarin, volgens het FD, geen enkele Nederlandse ondernemer is betrokken. Dat is waar qua bouw. De partners zijn het Australische Macquarie Capital, het Duitse Siemens. Count&Cooper blijkt echter een in Rotterdam gevestigd consultancy/adviesbureau en FCC. De opdracht is voorlopig gegund, de Alcateltermijn loopt nog tot 8 september 2019.

Veenix heeft zijn tenders door het Rotterdamse bureau Count & Cooper heeft laten verzorgen. Dat bureau stelt: “Het laatste project uit het SAA-programma (Schiphol-Amsterdam-Almere) is de kers op de taart.”

Dennis Kuiper, partner van Count & Cooper meldt over het project op de website:

”Uiteraard is het idee dat de A9 uiteindelijk gebouwd wordt door een bouwer, deze bleek echter niet noodzakelijk om de finale te bereiken. Pas op een later moment gaan we daarom deze projectaanpak samen met de aannemer finetunen. De bouwers stappen pas in de finale in en hoeven zich dus niet vanaf het begin bezig te houden met het organiseren van de tender.”

Er is dus geen een bouwer betrokken

©Zaz 2015

bij het aanbesteden. Dat geeft te denken. “Hoe is het toch mogelijk”, bijvoorbeeld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *