Vanmiddag: Webinar CROW Congres Aanbesteden en Contracteren – Aanbestedingsnieuws

Vanmiddag: Webinar CROW Congres Aanbesteden en Contracteren

Hét congres voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de infrasector wordt dit jaar online gehouden. Vandaag, om 14:00 gaat het van start. Het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren is hét jaarlijkse congres waar opdrachtgevers en opdrachtnemers in de infrasector elkaar ontmoeten. Met in dit jubileumjaar een wel heel bijzondere gast: Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Het CROW gaat met haar in gesprek over onder meer innovatie, duurzaamheid, goed opdrachtgeverschap en de lokale en regionale vervangings- en renovatieopgaven. En natuurlijk over de gevolgen van de coronacrisis voor de sector.

Inschrijven

©CROW 2020

Deelname is gratis; maar om deel te kunnen nemen is aanmelding vereist, daarvoor moet je al een account hebben bij het CROW.

CROW meldt zelf:

Nu we niet fysiek bij elkaar kunnen komen, gaan we het (on)gewoon anders doen. We bundelen inspiratie, praktijkexpertise en CROW-instrumentarium rond de volgende actuele thema’s:

  • Innovatie
  • Duurzaamheid
  • Anders samenwerken

Voor elk thema organiseren we een afzonderlijke online sessie zodat je je afhankelijk van je interesse in de thema’s voor één of meerdere sessies kunt inschrijven. En geen zorgen, we gaan echt niet alleen zenden. Interactie is bij de online sessies een heel belangrijk onderdeel.

Thema Innovatie

In deze sessie laten we je zien hoe innovatieve duurzaamheidsmaatregelen kunnen bijdragen aan de energietransitie en inspireren we je op het gebied van sociale innovatie. We gaan dieper in op uniformering zoals het Provinciaal Contracten Buffet die beoogt en verkennen de kansen hiervan voor innovatie. Bovendien deelt de CROW-werkgroep ‘handreiking EMVI-beloften nakomen’ de belangrijkste conclusies naar aanleiding van hun onderzoek naar ronkende beloften en de eindresultaten.

Thema Duurzaamheid

Gemeente Amersfoort is nummer 2 op de lijst van meest duurzame publieke opdrachtgevers. Wat kunnen we van deze koploper leren? Ze nemen je mee in hun aanpak: hoe werken zij structureel aan verduurzaming? Ook komen andere praktijkvoorbeelden aan bod, waarna we met elkaar in gesprek gaan over de meetbaarheid van duurzaamheid.

Thema Anders Samenwerken

Waterschap Rivierenland heeft een repeterend contractmodel ontwikkeld dat beter, slimmer, sneller én goedkoper is. Je hoort wat het is, hoe het werkt en wat de resultaten en ervaringen zijn. En ontdek wat er te leren valt van het Havenbedrijf Rotterdam, dat een unieke samenwerking met de aannemer kent, waarin zij samen bouwen aan een comfortabel kader voor echt werkplezier.

Spreekt één of meerdere sessies je aan? Schrijf je dan in of bekijk het hele programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *