Uitvoerende partijen Gilde Vakcollege Techniek Gorinchem – Aanbestedingsnieuws

Uitvoerende partijen Gilde Vakcollege Techniek Gorinchem

Impressie: ©Stichting CVO-AV

Het Gilde Vakcollege Techniek is de grootste techniek-vmbo school van het land en richt zich op de techniekprofielen BWI, PIE en M&T. Nu bieden zij nog onderwijs aan op haar locatie aan de Gildenweg te Gorinchem. Daarnaast worden op deze locatie, samen met het Calvijn en Lyceum Oudehoven, de praktijklessen voor de techniekhavo verzorgd. Na het behalen van het vmbo-diploma kunnen leerlingen verder leren op dezelfde locatie met een technische mbo-opleiding niveau 2 of 3 (bbl-opleiding).
Het gebouw uit 1965 is aan het einde van haar levensduur en de school ervaart in toenemende mate dat het gebouw het onderwijs onvoldoende faciliteert. Het Gilde Vakcollege Techniek wil een uitdagende en toekomstgerichte leeromgeving realiseren. Met een ontwerpteam bestaande uit de Zwarte Hond architecten, Klictet advies, H4D en DGMR is er in het afgelopen jaar een schoolgebouw ontworpen dat een stoer, industrieel uiterlijk heeft maar toch een warm en huiselijk gevoel geeft aan de relatief jonge leerlingen. Het is zo ontworpen dat er techniek onderwijs kan worden gegeven die overeen komt met de praktijk. Daarnaast is er veel aandacht geweest voor de exploitatiekosten en duurzaamheid, het gebouw zal dan ook energieneutraal worden. Techniek en vakmanschap is goed zichtbaar zowel aan de binnen- als buitenzijde van het ontwerp. Zo is de betonconstructie op de begane grond en eerste verdieping volledig in het zicht net zoals de stalen dak liggers en platen. Aan de buitenzijde komt het vakmanschap terug in het metselwerk waar het gebouw volledig in is opgetrokken. En aan de binnenzijde is het grootste deel van de installatie als zichtwerk uitgevoerd. Dit alles zorgt voor een robuust ontwerp dat goed uitvoerbaar is maar wel met aandacht voor detail en afwerkingsniveau. uitlijning van elementen et cetera. Om een beter beeld te krijgen van het ontwerp zijn enkele (concept) tekeningen en visualisaties toegevoegd aan de stukken. Aan deze stukken kunnen in deze fase van de selectie geen rechten worden ontleend. Bij de realisering van de nieuwbouw treedt het CVO-AV op als bouwheer. De opgave is een onderwijsgebouw met een totale oppervlakte van circa 10.500 m2 bvo, dat als volgt is opgebouwd:
– 9.000 m2 bvo voor totaal 700 vmbo-leerlingen;
– 800 m2 bvo voor 200 mbo-leerlingen
– de beschikbare meters worden mede gebruikt voor de 200 havisten met een specialisatie in techniekonderwijs;
– 6.00 m2 bvo kantoor en overlegruimte voor de algemene ondersteunde dienst (AOD) van onderwijsstichting CVO-AV.

De opdracht behelst in hoofdzaak het realiseren van de nieuwbouw van Het Gilde Vakcollege. Voor uitvoering van het werk kiest aanbesteder ervoor om werkzaamheden voor het project door meerdere partijen te laten verrichten. In samenwerking tussen de partijen zal worden gewerkt aan het gewenste eindresultaat. Met deze niet-openbare aanbestedingsprocedure is aanbesteder op zoek naar uitvoerende partijen. De werkzaamheden voor de realisering zijn onderverdeeld in de volgende percelen:

  • Perceel 1: het uitvoeren van de bouwkundige werken inclusief terreininrichting, alsmede de coördinatie over de overige bij de uitvoering betrokken partijen.
  • Perceel 2: het uitvoeren van de werktuigbouwkundige installaties.
  • Perceel 3: het uitvoeren van de elektrotechnische installaties.

De percelen worden uitgevoerd op basis van bestekken inclusief tekeningen, nota’s van inlichtingen en een proces-verbaal van aanwijzing. Bij de gunningsleidraad zal nadere informatie worden verschaft over de inhoud van de opdracht. Gegadigden dienen zich per perceel in te schrijven, niet voor een gedeelte van de werkzaamheden van een perceel. Een gegadigde kan zich wel voor meerdere percelen aanmelden. De gevraagde stukken dienen dan per perceel te worden aangeleverd. Gunning vindt plaats per perceel. Communicatie over de aanbesteding vindt plaats via de website ‘Bricsys 24/7’. Toegang tot dit systeem krijgt u na het versturen van een een e-mail met het verzoek om toegang aan aanbestedingen@hevo.nl.

Bron: Tenderned zondag 5 en dinsdag 7 juni 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/263405

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *