Tender Bouwvelden M1a, M2a, M2b en M3a Strandeiland gepubliceerd – Aanbestedingsnieuws

Tender Bouwvelden M1a, M2a, M2b en M3a Strandeiland gepubliceerd

Amsterdam zoekt een partij/team voor het ontwikkelen, organiseren en realiseren van maximaal 344 woningen in het entreegebied van de Muidenbuurt, bestaande uit vrije sector huur-en koopwoningen en middensegment huurwoningen. Daarnaast een divers niet-woonprogramma met onder andere: commerciële voorzieningen (inclusief supermarkt), horeca en een gezondheidscentrum met buurtteamlocatie en apotheek.
De opdracht slaat op een vloeroppervlakte van

©Amsterdam 2023

minimaal BVO 39.950 m² (excl. buurthub)

Er wordt geparkeerd in een buurthub, die ook onderdeel uitmaakt van deze tender, waar ruimte is voor parkeren, waar deelmobiliteit wordt aangeboden en waar aanvullende buurtvoorzieningen zorgen voor interactie van bewoners. Er wordt geselecteerd op duurzaamheid, programma, ruimtelijke kwaliteit, team en ervaring en de integraliteit van het plan.

De keuze voor een partij komt tot stand door middel van een openbare selectie waarvoor deze
brochure is opgesteld. Het betreft een selectie in twee rondes. In de eerste ronde wordt u gevraagd om een visie op de ontwikkelopgave in te dienen. In de tweede ronde dient uw inschrijving
minimaal te bestaan uit:
– Stedenbouwkundige deeluitwerkingen, kaveluitwerking en principe geveluitwerkingen;
– Toegepaste BENG en MPG-waarden;
– Programmatabel;
– Voorstel voor het concept en beschrijving van het functioneren van de buurthub;
– Strategie voor de invulling van het niet-woonprogramma in een nieuw gebied.
De criteria waarop uw inzending wordt beoordeeld zijn duurzaamheid, programma, ruimtelijke
kwaliteit en integraliteit van het plan.

De aanbestedingsstukken zijn rechtstreeks, volledig, onbeperkt en gratis beschikbaar op:
https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/297230/details
NDR:
Het is een Amsterdamse aanbesteding voor de ontwikkeling van wat bekend staat als de tweede fase van IJburg. Heel Amsterdams dus en dat is, in combinatie met het strand en de eensgezinswoningen waarschijnlijk de reden van deze succesformule. De redactie van Aanbestedingsnieuws keek dan ook nogal op van de architectonische uitdagingen in de volgende passage:
Daarnaast is een divers niet-woonprogramma onderdeel van deze ontwikkelopgave, met onder andere: commerciële voorzieningen (inclusief supermarkt), horeca en een gezondheidscentrum met buurtteamlocatie en apotheek. En een buurthub waar ruimte is voor parkeren, deelmobiliteit en aanvullende buurtvoorzieningen die zorgen voor interactie tussen bewoners. De ruimtelijke opgave is om met dit project het Muidenbuurtgevoel te creëren, dat de toon zal zetten voor de toekomstige ontwikkelingen in de Muidenbuurt.
Het Muiden gevoel dus. Big Dorpy. Muiden, het lieflijke dorpje aan het Ijsselmeer dat zijn mooie uitzicht kwijt is omdat Amsterdam bedacht er en eiland vol torenflats neer te leggen en dat ook nog zijn natuur is kwijtgeraakt omdat Den Haag omwille van Almere er een 2×5 baans snelweg meende te moeten aanleggen. Wat is dat toch, dat Muiden-gevoel? Een rancuneus rotgevoel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *