Swietelsky Rail wint opdracht grensovergang herstel spoor – Aanbestedingsnieuws

Swietelsky Rail wint opdracht grensovergang herstel spoor

Aannemer Swietelsky Rail vernieuwt in opdracht van ProRail ruim vier kilometer spoor in de omgeving van Mariënberg, Gramsbergen, Coevorden, Nieuw-Amsterdam en Emmen. Ook worden er negen overwegen en acht wissels en vernieuwd. Het is een grote klus waarbij negen dagen lang 24 uur per dag gewerkt wordt.

Het spoor en de bielzen die er onder liggen, worden bijna volautomatisch vervangen door een vernieuwingstrein. De oude dwarsliggers worden verwijderd en de nieuwe exemplaren worden aangevoerd door een treintje dat óver de werktrein heen rijdt. Deze werktrein vernieuwt het spoor met gemiddeld 200 meter per uur.

Een zgn ‘Kettinghor’ tilt met een gemiddelde snelheid van 100 meter per uur het spoor op, harkt met een grote ketting het spoorgrind onder het spoor vandaan. In totaal gaat het om 10.000 ton ballast, die moet worden verwerkt. Oude ballast wordt afgevoerd en vervangen door nieuwe stenen. Ruim 3000 ton kan worden hergebruikt en komt weer terug in het spoor.

Swietelsky is allround spooraannemer en specialist op het gebied van baan en spoor vernieuwingen is de organisatie in staat om complete oplossingen te bieden voor duurzame mobiliteit per spoor. Swietelsky Rail Benelux is een dochteronderneming van Swietelsky Baugesellschaft, een van oorsprong Oostenrijks concern, opgericht in 1936 door Hellmuth Swietelsky

©Prorail 2019

. De vakkundigheid van haar medewerkers stelt de organisatie in staat om complete oplossingen te bieden voor treinbeveiliging, bovenleiding en energievoorziening.

Bron: Prorail/Swietelsky, 25 mei 2020

1 thought on “Swietelsky Rail wint opdracht grensovergang herstel spoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *