Steenwijkerland koopt molen – Aanbestedingsnieuws

Steenwijkerland koopt molen

Steenwijkerland heeft een molen gekocht van het rijk. De bedoeling met de gemeente daarmee is strategisch, om de walkant als loswal (voor laden-en lossen) te behouden. Lokale partij Gieters Belang heeft het opgenomen voor de wal, die dient ter bevoorrading van recreatiebedrijven, voor onder meer het Blues Festival in Giethoorn.

Het gaat om de voormalige polder- en korenmolen aan de Wethouder Bram Harmsma ‘Om de voortzetting van het gebruik van de huidige loswal mogelijk te maken, heeft het college van B&W vanuit strategisch oogpunt de molen aangekocht’.

De molenromp is een rijksmonument. Deze achtkante molen is omstreeks 1900 gebouwd als korenmolen en was aan de oostkant voorzien van een invaargrot voor aan- en afvoer over water. De incomplete molen kreeg eerst een functie als uitkijktoren en later als vakantieverblijf en als clubruimte. Sinds 1990 is het gebouw in gebruik als woning/kantoor.

De diverse maatregelen uit het bidbook, waaronder de loswal en de aankoop van de molen, worden op 12 februari 2019 in de vergadering van de gemeenteraad behandeld.

Steenwijk, 31 januari 2019

https://www.steenwijkerland.nl/Over_Steenwijkerland/Nieuws/Actualiteiten/Actualiteiten_januari_2019/Gemeente_koopt_molen_Giethoorn

https://www.steenwijkercourant.nl/nieuws/steenwijkerland/745823/voortzetting-gieterse-loswal-dichterbij-na-aankoop-molen.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *