Stadswaarde naar voormalig Tivoli in Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Stadswaarde naar voormalig Tivoli in Utrecht

Ontwikkelaar Stadswaarde Vastgoed en initiatiefnemer/conceptontwikkelaar Douwe van Akkerveeken zijn na een selectie de winnaar van de tender van het kloostercomplex aan de Oudegracht 245 (voormalig poppodium Tivoli). Op 23 oktober is hiervoor de reserveringsovereenkomst tussen de winnaar en gemeente Utrecht getekend.

In het complex komen een boetiekhotel, kinderopvang, horeca en cultuur. Vier Utrechtse ondernemers, die samenwerken onder de naam 4U, gaan er ambachtelijke producten maken in de brasserie met een koffiebranderij, bierbrouwerij en bakkerij. Op de verdieping in de grote zaal komt een restaurant. Het podium in de grote zaal is straks een opstap voor Utrechts talent en een plek voor Utrechtse culturele organisaties zoals de HKU, De Coöperatie en Le Guess Who?

Het kloostercomplex is de komende 12 maanden gereserveerd voor de winnaar van de tender. Deze werkt zijn plan in deze 12 maanden verder uit tot een ‘Definitief Ontwerp’. Daarna kunnen vergunningen worden aangevraagd. Als de vergunningen zijn gegeven en er geen bezwaar meer gemaakt kan worden, wordt het complex in eigendom overgedragen. Dan is Stadswaarde eigenaar van het kloostercomplex. Tot die tijd is de gemeente nog eigenaar en wordt er volop samengewerkt tussen Stadswaarde en de gemeente. Stadswaarde verwacht dat het vernieuwde complex eind 2020 open kan voor publiek.

©CumulusNL 2010
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tivoli_(poppodium)#/media/File:Oudegracht_245.JPG

Bron: Utrecht.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *