Smallingerland gunt IT contract met BVP aan PQR – Aanbestedingsnieuws

Smallingerland gunt IT contract met BVP aan PQR

De gemeente Smallingerland in Drenthe heeft 11 maart een gunningsbericht gepubliceerd voor een opdracht ter zake van het leveren van een nieuwe ICT omgeving. De opdracht is gegund aan PQR in De Meern. De opdracht heeft een looptijd van 48 maanden na gunning. De overeenkomst kan vervolgens nog 3 keer met 12 maanden worden verlengd (optionele verlenging). Met de opdracht is een waarde van €2.006.014,00 gemoeid.

 

De aanbesteding liep vorig jaar (van 6 april 2020 tot 11 mei 2020, wat wel aangeeft dat er kennelijk nogal tijd gemoeid is geweest met de gevoerde procedure. Dat bleek ook uit de onderliggende stukken. De opdracht is wel interessant voor andere aanbesteders die op het gebied van ICT willen inkopen en daarbij ontzorgd willen worden. De opdracht is gerectificeerd, de inschrijfdatum is daarbij verlegd en enkele CPV-codes zijn toegevoegd voor betere vindbaarheid.

Om de beste beschikbare Opdrachtnemer te selecteren heeft Smallingerland gekozen voor een niet-openbare Europese Aanbesteding middels Best Value, voorheen aangeduid als Best
Value Procurement, BVP of prestatieinkoop. Van de Gegadigden wordt verwacht dat zij bereid zijn deze methodiek te volgen. De inkoopleidraad wees daarbij naar 3 boeken over prestatieinkoop op bol.com. Voor de aardigheid is dat toch ook nog verder uitgelegd in het selectiedocument, onder meer met de volgende illustratieve afbeelding:


Van het bedrijf PQR uit De Meern werd net vorige maand bekend dat er een nieuwe CEO is. PQR heeft Marijke Kasius (36) aangesteld als nieuwe CEO. Kasius, die per 1 maart actief is in haar nieuwe rol, is al enige tijd lid van de directie van PQR waarbij zij als COO één van de drijvende krachten is achter de snelgroeiende services unit. Met de aanstelling van Kasius treedt Erik Wiechers af als CEO van PQR en zal zitting nemen in de Raad van Commissarissen van het bedrijf.  PQR kenmerkt zich door infrastructuur die doet wat het belooft, ondersteuning waarop je altijd kunt terugvallen en slimme oplossingen die niemand anders bedenkt. Zo laten we mensen werken zoals ze dat zelf willen. In alle rust.

Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken – om te werken, om te groeien. En dan, ineens, doet IT er niet meer toe.

 

Bron: TenderNed/ PQR, 11 maart 2021

©ZaZ 2021

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *