Schouw onl!ne platform voor online informatiebijeenkomst facilitaire tenders – Aanbestedingsnieuws

Schouw onl!ne platform voor online informatiebijeenkomst facilitaire tenders

 Bijzaak heeft een platform ontwikkeld om het tenderen nog onliner te maken dan het al is. Met het nieuwe concept Schouw On!ine worden de plenaire informatiebijeenkomst en schouw volledig gedigitaliseerd. Door deze werkwijze hoort en ziet elke partij dezelfde informatie en wordt de informatie uitwisseling tijdens de schouw gestimuleerd.

Een informatiebijeenkomst over een tender is zelden optimaal. Niet iedereen is aanwezig, of er zijn teveel opdrachtnemers aanwezig, de juiste vragen kunnen niet worden gesteld of het geluid is te slecht. Met Schouw Onl!ne wordt dat voorkomen.

Bijkomende voordelen zijn:

    • Het minimaliseren van vervoersbewegingen (duurzaamheid!)
    • Voor nu bijdragen aan het realiseren van de 1,5 meter economie en
    • Verminderen van de druk op de dagelijkse gang van zaken van de organisatie van zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer.

Maarten Schenkelaars, partner van Bijzaak, licht toe:

“Als betrokken opdrachtgever, adviseur of aanbiedende partij bij facilitaire tenders bleef bij ons de gedachte hangen dat het uitwisselen van informatie tijdens de informatiebijeenkomst of schouw anders zou kunnen. De schouw is een vaak onderbelicht onderdeel van een tendertraject. In onze ogen is dat onterecht! Een schouw tijdens een tender biedt misschien wel de enige en laatste mogelijkheid om als opdrachtnemer de vraag van de opdrachtgever goed te doorgronden.”

Ralph Hijl, eveneens partner bij Bijzaak:

“We zijn de eerste die deze vorm van schouwen en informatie uitwisseling in de markt zetten. Gedreven door de COVID-19 situatie, brengen we met Schouw On!ine verdieping in de informatie uitwisseling tijdens tendertrajecten. Gaaf om te zien wat de digitale mogelijkheden zijn”.

Bron: Bijzaak,

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *