RVO zoekt WordPress developer voor circulair inkopen site – Aanbestedingsnieuws

RVO zoekt WordPress developer voor circulair inkopen site

In december 2021 is het digitale kennisplatform van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI) (www.ikwilcirculairinkopen.nl) gelanceerd. Daar zoekt men nu een wordpress developer voor.  WordPress is een gratis software programma. Maar de website is er dus al. Het is dan ook verbazend dat dit met een aanbesteding gaat en er maar liefst 283.000 euro voor beschikbaar is. 
Dat is dan 30.000 voor de techneut die er een jaar naar mag kijken om af en toe een plugin te installeren, 400 uro voor een stagiair die “de content” verzorgt, terwijl er voor 250.000 nog een baasje nodig is dat verder niks doet maar wel inschrijft bij de KVK, zich verlaagt tot het aanvragen van E-herkenning en de aanbesteding binnen haalt. En het kan dan ook nog optioneel verlengd worden. De totale opdrachtwaarde van de Overeenkomst exclusief de optionele verlenging is maximaal €170.000,00 exclusief btw gedurende de initiële contractperiode van (30 maanden).

Bij wie klotst het geld zo tegen de plinten dat er zo slecht wordt ingekocht, ja dat is RVO nauurlijk. Ikwilcirculairinkopen.nl is ontwikkeld in opdracht van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI): een samenwerking tussen MVO Nederland, PIANOo, NEVI en Rijkswaterstaat. VCI is het vervolg op de Green Deals Circulair Inkopen (GDCI) en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Dit platform richt zich daarom op de gehele doelgroep van het VCI (namelijk publieke en private inkopers, opdrachtgevers en marktpartijen) en is toegankelijk voor zowel startende organisaties als partijen die behoefte hebben om een volgende stap richting circulair opdrachtgeverschap te zetten. Het uitdragen van nieuwe, actuele kennis via het kennisplatform is daarom de komende jaren essentieel. De website www.ikwilcirculairinkopen.nl maakt gebruik van het content-managementsysteem (CMS) WordPress. Om deze site in de komende jaren verder inhoudelijk te ontwikkelen en te vullen zoeken we een dienstverlener voor MVO kennisontwikkeling en het onderhoud van deze website.
Even rondklikken leert algauw wat het circulaire plaform nu eigenlijk wil vertellen aan de mensheid.
Zo zegt het tegen de contractmanager:

en tegen de inkoopadviseur:
En tegen de accountmanager van de leverancier:

Dus ja. Hier is wel ietsie meer inhoud nodig op de website. Hier moet echt wat aan gedaan worden. Inhoud is iets  wat natuurlijk niet in de aanbesteding wordt uitgevraagd, in de aanbesteding wordt gevraagd om een “developer”, dat is zo’n jongetje dat plugins installeert.

Maar ze bedoelen: een iemand die voor ons hier inhoud gaat verzinnen. Zeg maar gerust een stuk tekst. Liefst niet geplagiëerd maar van beleidsstukken mag dat dan altijd.  Dat halen we tenminste uit de aanbestedingsdocumentatie.

Creatie en publicatie van nieuwe (originele) artikelen over circulair inkopen en circulair opdrachtgeverschap: 2 per maand, gemiddeld aantal woorden: 1000. Op het VCI Kennisplatform staan ook ‘praktijkvoorbeelden’. De creatie van nieuwe praktijkvoorbeelden
valt binnen deze 2 nieuwe (originele) artikelen die gemiddeld per maand moeten worden opgeleverd. Creatie en publicatie van de artikelen vindt plaats in afstemming met de Opdrachtgever. Alle artikelen worden tevens vóór publicatie voorgelegd aan de Opdrachtgever om zo te waarborgen dat de te delen informatie beoordeeld wordt op volledigheid en juistheid;

Ministeries noemen zulke mensen die zulk soort uitvoeringsbeleid schrijven dan meestal “adviseur” bijvoorbeeld adviseur circulair inkopen, of adviseur duurzaamheid, of adviseur circulaire duurzaamheid of zoiets. Of ook wel typeslaaf. Of dingetje. Die dingejes werken dan gemiddeld een jaar op zo’n Ministerie waar ze er dan achterkomen dat het een goddeloze bende is, waar helemaal niemand moet willen werken. Met als gevolg dat het werk helemaal niet meer gebeurt, terwijl de taak er wel ligt omdat de Tweede Kamer dat ooit zo zei en het programma circulair inkopen zal niet zo maar verdwijnen dus ook de vraag naar mensen met inhoudelijke kennis van circulair inkopen ook niet.

Het mooie is dat je zo goed ziet waarom aanbestedingen echt niet gaan werken. Je kan wel wat inkopen met een aanbesteding, maar wat je inkoopt is niet wat je wil en wat je wil ga je zo ook nooit krijgen. Omdat je dat zelf duurzaam kapot hebt gemaakt.

©ZaZ 2021
knoop

Je vraagt om een wordpress developer, dat is dus al een belediging voor iedereen die developt om dat te combineren met het al prima developte WordPress. Maar zo iemand dus. Die inhoudelijk teksten gaat bedenken voor de invulling van je site? En een nieuwsbrief maakt? Met agenda items?  De inschrijvers hierop die zo schandalig liegen dat ze een aanbestedingsformulier met Model K verklaring kunnen indienen zonder nadere gewetensproblemen, hebben geen inhoud. En de mensen die de inhoud wel hebben, en tegelijk vaardig genoeg zijn dat zij incidenteel een plugin kunnen installeren om een nieuwsbrief mee te maken, zijn zo kwaad dat ze nooit meer wat met RVO te maken willen hebben.

Daarom zoekt RVO deze opdracht nu waarschijnlijk ook extern, die mensen die zoiets konden doen, hadden ze ooit wel in huis, maar omdat ze het eigen personeel zo slecht behandeld hebben dat die de opdracht niet uitvoeren omdat ze op uiterst onoirbare wijze de bons hebben gekregen, wordt de opdracht nu via een aanbesteding uitgezet. In de hoop dat er een uitzendbureau dat kan doen. Want voor elke afgedankte adviseur zijn er nog honderden adviseurs die net van de universiteit zijn gevallen.
Ja vraag en aanbod kan best wel ooit nog bij elkaar gaan komen. Maar niet door het aanbod in het gezicht te spugen.
Mattheus 7:7 had daar wel aardig inkoopbeleid over. Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. Succes daarmee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *