ROVA staakt aanbesteding zonnepark – Aanbestedingsnieuws

ROVA staakt aanbesteding zonnepark

Laatst geupdate op december 2, 2019 door redactie

ROVA heeft de aanbesteding gestaakt voor een zonnepark op de voormalige vuilstortlocatie te Rheezerveen in de provincie Overijssel. Er zijn te weinig inschrijvingen. Voor het plan, ruim zestien hectare met in totaal 22.000 aan zonnepanelen, goed voor een opbrengst voor 1500 huishoudens zijn te weinig geldige inschrijvingen.

ROVA, dat staat voor Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen, is actief voor 23 gemeenten in Overijssel. De opdracht betreft het prestatiegericht bouwen, beheren en onderhouden van het zonnepark. Het streven was een maximaal renderende installatie. Waarbij rendabel staat voor het gegarandeerd behalen van een vastgestelde minimale opbrengst, tegen de laagste integrale systeemkosten, met de optie een hogere opbrengst te garanderen. Onderdeel van de opdracht was de levering, plaatsing en installatie van een monitoringssysteem dat gekoppeld wordt aan het portal van de omvormer leverancier en opengesteld aan ROVA. ROVA wilde circa 6,5 megawattpiek aan zonnepanelen plaatsen op de vuilstort.

ROVA: ‘Tot onze grote spijt moeten wij u mededelen dat we de uitvraag procedure voor Zonnepark ROVA moeten stop zetten. Op dit moment is er slechts 1 kandidaat door de selectieprocedure gekomen. Dit is te weinig om een effectieve aanbesteding te kunnen uitvoeren.’

 

Bron: Solarmagazine/ Stentor

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *