Revisie parkeerautomaten Haarlemmermeer gegund aan Taxameter – Aanbestedingsnieuws

Revisie parkeerautomaten Haarlemmermeer gegund aan Taxameter

Foto: Taxameter.nl

Taxameter Amsterdam heeft de bestaande 68 parkeerautomaten in Haarlemmermeer aangepast. De licentie voor de kaartlezers (pinbetalen en mobiel betalen) verliep per 1 januari 2019, daarnaast dient de software voorbereid te worden op de verplichting (Mastercard) van het contactloos betalen per 2020.

Op basis van art. 2.32 AW wordt deze revisieopdracht ingekocht via onderhandelingsprocedure zonder aankondiging omdat om technische redenen geen mededinging mogelijk is: voor de revisie zijn technische onderdelen nodig die enkel door de leverancier van deze huidige automaten en ingebouwde software geleverd en geplaatst kunnen worden. Nb. de technische levensduur van de huidige automaten is nog niet ten einde.

Op basis van art. 2.32 uit Aanbestedingswet wordt deze revisieopdracht ingekocht via de onderhandelingsprocedure zonder aankondiging omdat om technische redenen geen mededinging mogelijk is. Immers voor de revisie zijn technische onderdelen nodig die enkel door de leverancier van deze huidige automaten en ingebouwde software geleverd en geplaatst kunnen worden. Wanneer een andere onderneming de mogelijkheid zou worden geboden om deze revisie te doen, zouden alle automaten vervangen moeten worden door nieuwe. Die investering zal minimaal vier maal de investering van de revisie bedragen, dat uit oogpunt van verspilling en niet optimaal inzetten van overheidsgeld niet wenselijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *