Renovatie Stedelijk Museum Schiedam – Aanbestedingsnieuws

Renovatie Stedelijk Museum Schiedam

Foto: Google Streetview

Het doel van deze aanbestedingsprocedure is het selecteren van een bouwkundig aannemer en een installateur, voor de realisatie van de renovatie. De aanbesteding vindt plaats in twee percelen. Alvorens tot de realisatie over te gaan, zullen de bouwkundig aannemer en de installateur in de vorm van een bouwteam deelnemen aan de uitwerking van het definitief ontwerp en technisch ontwerp.

Uit een onderzoek van de bureaus Soda en Bordewijk bleek begin 2019 dat het Sint Jacobs Gasthuis, dat al tachtig jaar het onderkomen van het Stedelijk Museum Schiedamis , niet meer voldoet aan de wettelijk gestelde eisen en dat de functionaliteit van het museumgebouw verbeterd moet worden. Zo vertoont het pand gebreken, is het binnenklimaat niet wat het wezen moet en er is achterstallig onderhoud zoals bijvoorbeeld houtrot in de kozijnen, daarbvoven is het pand niet duurzaam, is de verlichting onder de maat  en is het pand niet up to date brand- en inbraakveilig. 

Als de voorgenomen renovatie van het Sint Jacobs Gasthuis volgens planning gaat verlopen verloopt, kan het museum halfweg 2021 weer bezoekers ontvangen.

Het gebouw kent al eerdere renovaties. Zo is in de periode 2003 – 2006 een uitgebreide renovatie en uitbreiding geweest en is in 2014 de kapel verbouwd tot ingang en museumwinkel en museumrestaurant. Dat laatste was financieel gezien minder gelukkig, maar dit had voor de gemeenschap weinig gevolgen omdat deze laatste verbouwing uitbreiding grotendeels bekostigd was door de Postcodeloterij.

Bron: Tenderned 8 september 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/174485

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *