Renovatie plantsoenen Gemeente Velsen – Aanbestedingsnieuws

Renovatie plantsoenen Gemeente Velsen

Foto: Gemeente Velsen

STG RIJK heeft namens de gemeente Velsen een Europese openbare aanbesteding “renovatie plantsoenen” geplaatst. De openbare procedure bestaat uit één fase. In april 2009 is Stichting Regionaal Inkoopbureau IJmond en Kennemerland (RIJK) opgericht. De bij het inkoopbureau aangesloten gemeenten zijn: Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, De Ronde Venen, Diemen, Heemskerk, Heemstede, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oostzaan, Ouder-Amstel, Teylingen, Uitgeest, Uithoorn, Velsen en Wormerland. RIJK begeleidt deze aanbesteding.

Jaarlijks renoveert de gemeente Velsen meerdere plantsoenen. De plantsoenen dragen bij aan de leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en recreatievoorziening van deze tijd. Deze renovaties kunnen inhouden:

  • Bestaande beplanting wordt vervangen door andere beplanting
  • Beplanting wordt vervangen door gazon
  • Gazons worden opgeknapt; meer geëgaliseerd
  • De aangrenzende verharding wordt verwijderd waardoor de locatie wordt vergroend
  • Overige zaken, zoals aanbrengen drainage, vervangen of nieuw aanbrengen van bomen, aanpassen van bestrating, ophogen of juist afgraven van grond,verharding en daarmee de locatie te vergroenen.

De opdrach tin deze aanbesteding  bestaat op hoofdlijnen uit onderstaande werkzaamheden:
a. Opschoon- en rooiwerkzaamheden.
b. Het opbreken van bestratingen.
c. Plantwerkzaamheden.
d. Aanleg-, herstel- en renovatiewerkzaamheden.
e. Het onderhouden van beplantingen.
f. Het treffen van verkeersmaatregelen.
g. Activiteiten in het kader van de wet natuurbescherming

Deze overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van maximaal vier jaren. Het doel van de aanbesteding is om één aannemer te selecteren voor het raambestek voor Renovatie van plantsoenen in Velsen, voor de duur van twee jaar vast, met een optie van twee maal één jaar verlengen. De inwerkingtreding van het raambestek is voorzien met ingang van 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2022.

Bron: Gemeente Velsen en Tenderned 22 juli 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/201036 Informatie voor inwoners van Velsen https://www.velsen.nl/actueel/projecten/renovatie-plantsoenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *