Renovatie Oranjebrug Schiedam – Aanbestedingsnieuws

Renovatie Oranjebrug Schiedam

Oranjebrug Schiedam. Foto: Gemeente Schiedam

De Oranjebrug in de Oranjestraat te Schiedam is gebouwd rond 1938. Het betreft een hefbrug over de  vaarweg Nieuwe Haven. Het stalen val is gesitueerd tussen vier heftorens van beton omhuld met metselwerk. De brug heeft een uitwaaierende ‘aanbrug’ aan zuidwestzijde waarop een deel van de aangrenzende wegrotonde ligt. Zie onderstaande afbeeldingen. Aanleiding van de renovatie van de hefbrug is het naderende einde van de technische levensduur van het stalen val en de huidige lage status van betrouwbaarheid en veiligheid van de elektromechanische en overige installatie-onderdelen. Daarom moet het val en het complete bewegingswerk met toebehoren en verkeersseinen worden vervangen. Tevens moeten de aanwezige (cosmetische) schades worden hersteld. Het behoud van de historische uitstraling van de brug is een uitgangspunt bij de renovatie. De aanbesteder heeft gekozen voor een nationale aanbesteding met voorafgaande selectie, de zogenaamde niet-openbare procedure. Deze vindt plaats conform hoofdstuk 3 van het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW 2016).

Geïnteresseerden dienen zich aan te melden als gegadigde via Negometrix. Vervolgens zal een voorselectie plaatsvinden. Met deze voorselectie beoogt de opdrachtgever vijf partijen te selecteren. Nadat de voorselectie heeft plaatsgevonden, zullen de geselecteerden worden uitgenodigd tot het doen van een inschrijving.

De aanbesteding is niet opgedeeld in percelen om navolgende redenen: De opdrachtgever is van mening dat de activiteiten zoals de renovatie van de brug met vervanging brugval met bijkomende zaken en het herstellen van schade aan betonwerk, metselwerk en brugwachtershuisje niet
als op zich zelf staande opdrachten kunnen worden uitgevoerd, waarbij wordt voldaan om hinder en overlast voor de stakeholders te minimaliseren en de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid voor deze belangrijke doelgroep (w.o. nood- en hulpdiensten) te garanderen .
Op grond hiervan bestaat er voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de bruginfrastructuur en het bouwkundige object een technische, ruimtelijke en organisatorische samenhang. Bovendien hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Door middel van Onderaanneming blijven delen van de opdracht toegankelijk voor het MKB. De opdrachtgever spreekt juist de voorkeur uit vanwege de gewenste kwaliteit, ook inzake de
nominatie van een gemeentelijk monument, om renovatie van het metselwerk en brugwachtershuisje onder te brengen bij gespecialiseerde bedrijven.

Bewonersinformatie: https://www.schiedam.nl/a-tot-z/renovatie-oranjebrug

Bron: Tenderned 30 juli 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/201679

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *