Realisatie waterverbreding Sijpesteijntunnel Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Realisatie waterverbreding Sijpesteijntunnel Utrecht

Prorail heeft een aanbesteding uitgezet voor een renovatie van een Utrechtse tunnel. Het object van aanbesteding betreft een UAV-gc contract voor (detail)engineering en realisatie van een waterverbreding in de bestaande Van Sijpesteijntunnel in Utrecht.

Het doel is om de bestaande watergang in Sijpesteijntunnel te verbreden en een open waterverbinding tussen de Leidse Rijn en de Stadsbuitengracht te realiseren zodat boten door de tunnel kunnen varen. De Van Sijpesteijntunnel is een ca. 117 m lange tunnel in het centrum van Utrecht. Bovenop zijn 16 sporen aanwezig die Centraal Station Utrecht met andere bestemmingen verbinden. Het werk dient zo gerealiseerd te worden dat het spoorverkeer gedurende de werkzaamheden ongestoord en veilig doorgang kan hebben.

Tijdens de werkzaamheden zal de tunnel zelf gesloten zijn voor verkeer, gedurende 6 maanden, uiterlijk te starten op 1 september 2024. In de laatste 2 maanden van de tunnelsluiting dient gecoördineerd gewerkt te worden binnen het werkterrein met de gemeentelijke opdrachtnemer voor de afwerking van de tunnel.

De sluitingsdatum is 8 sep. 2023, 12:00, en de opdracht moet gaan lopen vanaf 28 december 2023.

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/306795/documenten

De tunnelfoto hierboven is illustratief.

Het gaat om de tunnel die u kunt zien via deze link

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *