Rapid Impact Contracting voor duurzame drankjes Overijssel – Aanbestedingsnieuws

Rapid Impact Contracting voor duurzame drankjes Overijssel

Overijssel houdt een innovatieve Aanbesteding voor duurzame drankjes met een Rapid Impacting Contract. De bedoeling is reguliere leveranciers uit te dagen om te vernieuwen en te verduurzamen.

Dat Rapid Plus Contracting komt uit de koker van adviesbureau KplusV. Die neemt in de aanbesteding sustainable development goals over. Die SDG zijn een concept van de Verenigde Naties waar op landniveau aan getoetst wordt of die ontwikkelingsdoelen (bijv. recycling of “vrede, veiligheid en rechtvaardigheid” ) zijn gehaald, door bijvoorbeeld Ghana of Koeweit; maar KplusV adviseert dan om die bijvoorbeeld in je aanbesteding toe te passen en de doelen in het samenwerkingscontract vast te leggen. Zo krijg je namelijk snel een impact.

In de aanbestedingsleidraad wordt dat dan gedaan door die eisen een op een aan de leverancier op te leggen in een plan van eisen dat dan voor de verandering Plan van Ambities heet.

Gegadigden dienen specifiek en aantoonbaar te voldoen aan de uitgevraagde Sustainable Development Goals. Indien aanmeldingen niet voldoen aan de één of meerdere van
de gevraagde selectiecriteria (Sustainable Development Goals) dan wordt de aanmelding
terzijde gelegd en worden ze uitgesloten van verdere deelname aan de aanbestedingsprocedure.

Het bekort de doorlooptijd van de aanbesteding aanzienlijk, zegt Overijssel in de aanbestedingsdocumenten. Oh? Hoe dat zo? Ons lijkt t nogal wat werk, vrede, veiligheid en rechtvaardigheid in de hele organisatie bewerkstelligen. Nou de leveranciers gaan dat uitvinden als ze tijdig weten in te schrijven via Negometrix.

Voor de rest is het gewoon een aanbesteding warme en koude drankenvoorziening maar we zijn nu toch wel benieuwd wie daar te zijner tijd uit komt rollen. Welke koffieleverancier voldoet er aan alle VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen?

https://platform.negometrix.com/content/Tender/Supplier/TenderInformation.aspx?tenderId=102147

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *