Proeftuin 3D-Printen in Drenthe – Aanbestedingsnieuws

Proeftuin 3D-Printen in Drenthe

Drenthe gaat een innovatietraject aan om 3D-printen te faciliteren met een proeftuin. Dat blijkt uit de besluitenlijst van Gedeputeerde Staten van Drenthe. Het gaat om een cofinancieringsproject met OP-EFRO subsidie.

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben besloten een cofinancieringsbijdrage beschikbaar te stellen van € 182.733,25,– voor de uitvoering van het OP-EFRO project “Proeftuin Industrieel 3D printen Binder B.V”.

Daarmee wordt de ontwikkeling van een proeftuinomgeving voor het Drentse MKB mogelijk gemaakt, waarbij op een laagdrempelige manier kennis gemaakt kan worden met de kansen en de mogelijkheden van industriële 3D printtechnologie. Met deze proeftuin omgeving worden er meer en betere innovatieve mogelijkheden voor het brede MKB in Drenthe en daarbuiten gerealiseerd, wat zal leiden tot een betere marktpositie en versterking van de maakindustrie in Drenthe en daarbuiten.

©Wikicommons/ Jgmoxness 2017

Het is niet de enige EFRO-subsidie waarover deze week een besluit viel in Drenthe. Gedeputeerde Staten heeft deze week het EFRO-programma voor 2021-2027 vastgesteld. Samen met de provincies Groningen en Friesland dient de provincie Drenthe dit programma in bij de Europese Commissie, om de toegekende EFRO-middelen daadwerkelijk te kunnen besteden. Voor Noord-Nederland gaat het om €108 miljoen.

Het EFRO-programma voor Noord-Nederland is een innovatieprogramma voor het regionale MKB, met als doel het vergroten van het vermogen van bedrijven om te innoveren en het versterken van het Noord-Nederlandse innovatie ecosysteem. Hiermee wordt de samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties bedoeld om gezamenlijk tot nieuwe oplossingen te komen.

In het voorjaar van 2022 wordt bericht van de Europese Commissie over goedkeuring van dit programma verwacht.  Kijk voor meer informatie op de website van het SNN(verwijst naar een andere website).

Bron: Drenthe, 11 januari 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *