Prestatiegericht onderhoudscontract gegund aan Asset Rail – Aanbestedingsnieuws

Prestatiegericht onderhoudscontract gegund aan Asset Rail

Asset Rail heeft op 31 januari 2017 het PGO Drenthe definitief gegund gekregen. In december werd duidelijk dat Asset Rail de beste aanbieding had gemaakt en na beoordeling van de aanbieding is het op 9 januari jl. voorlopig gegund. Nu er geen bezwaren zijn gerezen is de gunning definitief.

ProRail werkt voor het onderhoud van het spoor met nieuwe contracten, voor prestatiegericht onderhoud (PGO). Vroeger werden deze contracten onderhands gegund aan spooraannemers. Op termijn gaat ProRail alle onderhoudsgebieden in concurrentie aanbesteden volgens de PGO-methode. In de nieuwe contracten met aannemers wordt niet langer de inspanning voorgeschreven, maar de verlangde prestatie. Deze transitie doen we in samenwerking met de spooraannemers.

©Asset, 2017

Een Asset-woordvoerder: “Een bijzonder resultaat waar we ontzettend blij mee kunnen zijn. Hiermee verstevigen we onze positie en groeien we naar 20% van de PGO markt. Drenthe is een prachtig spoorgebied wat grofweg loopt van Zwolle tot Groningen en alles ten oosten daarvan, Groningen zelf hoort er niet bij. Emplacement Zwolle is onlangs grotendeels vernieuwd en op korte termijn volgt en een tweede grote ombouw waarbij ook het Kamperlijntje wordt geëlektrificeerd.”.

Asset heeft sinds 1 februari een nieuwe directeur: Jorn Pruntel, ook afkomstig van Prorail. Afgelopen jaren heeft Pruntel bij ProRail gewerkt als manager Treinbeveiligingssystemen, zo meldt de website van Asset.

Bron: Asset, 6 februari 2017

http://www.assetrail.nl/nieuws/asset-rail-wint-aanbesteding-pgo-drenthe-2/30/348

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *