Overijssel, Gelderland en Flevoland willen gezamenlijk aanbesteden voor duurzamer busvervoer – Aanbestedingsnieuws

Overijssel, Gelderland en Flevoland willen gezamenlijk aanbesteden voor duurzamer busvervoer

Overijssel, Gelderland en Flevoland starten samen een verkenning naar een gezamenlijke concessieverlening voor openbaar vervoer in Oost Nederland. Met de verkenning onderzoeken de drie provincies de mogelijkheden voor een efficiënter en duurzaam openbaar vervoersysteem dat beter aansluit op de reizigersstromen in het gebied. Net als Almere en Amersfoort en Brabant/Stadsregio Eindhoven wordt daarmee ingezet op een aanbesteding in de vorm van een concessie om de gewenste verduurzaming te bereiken.

In 2020 worden volgens plan het busvervoer in Midden-Overijssel, regio IJsselmond en de Veluwe aanbesteed. Op dit moment zijn er zeven busconcessies in Oost-Nederland (m.u.v. Lelystad en Almere). In de verkenning bekijken Overijssel, Gelderland en Flevoland of het mogelijk is om drie grote busconcessies te maken (m.u.v. Almere). Hiermee wordt ook de markt geprikkeld om een interessanter aanbod te doen.

Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Overijssel: “Met een andere indeling van de vervoergebieden krijgt de reiziger een efficiënt, overzichtelijk en betaalbaar openbaar vervoer. Daarnaast kunnen we door een gezamenlijke aanbesteding ook flinke stappen zetten met de inzet van duurzaam busvervoer, zoals we dat met het Rijk hebben afgesproken in het Zero Emission Akkoord. Dit past ook binnen het koersdocument Openbaar Vervoer dat door Provinciale Staten van Overijssel is vastgesteld.”

VDL bus
©VDL

Gedeputeerde Staten van Gelderland en Overijssel hebben inmiddels besloten te starten met de verkenning voor een gezamenlijke aanbesteding. Flevoland besluit op 30 mei hierover. Het voorstel voor een verkenning tot een gezamenlijke aanbesteding wordt voor de zomer van 2017 aan Provinciale Staten van de betrokken provincies voorgelegd, te samen met het advies van de reizigersorganisaties.

Bron:Overijssel, 18 mei 2017

http://www.sre.nl/projecten/innovatieve-aanbesteding-openbaar-vervoer

https://www.ovmagazine.nl/2017/03/eindhovense-e-bussen-maken-belofte-waar-1652/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *