Ook Rotterdam heeft nu een Memo Quest – Aanbestedingsnieuws

Ook Rotterdam heeft nu een Memo Quest

Rotterdam heeft een Memo Quest ingekocht voor interactief buitenspelen.  In het Schinnenbaanpark in de Beverwaard staat het nieuwe speeltoestel: een combinatie van kennis opdoen en bewegen. Kortom, het buitenspelen van de toekomst. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. buitenruimte) en Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur van Quest Junior hebben de Memo Quest feestelijk in gebruik genomen met basisschoolleerlingen in de buurt.

De gemeente Rotterdam heeft deze vernieuwde speelplek tot stand gebracht in samenwerking met het jeugdtijdschrift Quest Junior, speeltoestellen leverancier Yalp (een merk van Lappset) en basisschool De Barkentijn, De Parel en De Regenboog. De Yalp Memo Spelpilaren staan onder meer al in Amsterdam Oost  op het Javaplantsoen.

Memo Spelpilaren Javaplantsoen ©ZaZ 2017

Wethouder Bert Wijbenga: ‘Meer groen en meer buitenspelen, dat is waar ik de komende jaren voor ga. Uitdagende speeltoestellen zoals de Memo Quest nodigen uit om vaker naar buiten te gaan. Het is leuk om samen te spelen en sporten, maar bewegen en leren gaan ook heel goed samen. Deze eerste Memo Quest nodigt alle kinderen uit: ‘Kom op naar buiten!’’

Speelplezier staat centraal tijdens het spelen op de Memo Quest. Een van de interactieve spellen die je kunt spelen is het Quest Junior spel, met maar liefst 500 quizvragen: Met een druk op de knop start het spel en hoor je de vraag: Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken? Met een druk op de knop geef je ook antwoord en kun je de stand bekijken. Je kunt ook kijken wie het snelst kan rennen of het beste is in rekenen.

Bron: Rotterdam, 5 september 2018

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *