Onvermijdelijk Circulair bij Rijkswaterstaat congres 2019 in Tweets – Aanbestedingsnieuws

Onvermijdelijk Circulair bij Rijkswaterstaat congres 2019 in Tweets

Het Onvermijdelijk Circulair Congres had onder meer afgelopen maandag plaats in het LEF Future Center van Rijkswaterstaat in Utrecht. De vele sprekers van Rijkswaterstaat lieten zien welke beleidsambities zij hadden geformuleerd en hoe dat in specifieke projecten en inkopen tot uitdrukking kwam. Dat variëerde van de inkoop van catering tot de circulaire beleidsambities bij MIRT-verkenningen, heel Rijkswaterstaat was circulair bezig.

Er was rauwkost en automatenkoffie in thermosflesjes, en dit alles in dezelfde ruimte als waar normaal alleen ambtenaren Lef Future Centeren, kortom de hele dag was vol value for tax payers money. Aan het beleid lag het allemaal niet. Dat was uitzonderlijk ambitieus. Nou nog de uitvoering, zo stelde Prof. Dr.  Derk Loorbach, hoogleraar sociaal-economische transities en directeur DRIFT vast. “Niet lullen maar poetsen.”

Liefhebbers kunnen donderdag opnieuw langskomen voor nog meer inkijkjes. Daarna geven we een inkijkje in de huidige state-of-the-art circulaire projecten in de infrasector, zoals het Circulair Viaduct, IFD-ontwikkeling Provincie Noord-Holland, Circulaire ambities ProRail, de Great Bubble Barrier als mogelijke oplossing voor plastic in rivieren en de inzet van big data voor voorspellen van asfalt onderhoud.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *