ontwikkeling Woontoren Homeruslaan in Almere aanbesteed – Aanbestedingsnieuws

ontwikkeling Woontoren Homeruslaan in Almere aanbesteed

Homeruswijk
Foto: Almere.nl

De gemeente Almere heeft een procedure opgestart voor de ontwikkeling van een woontoren aan de Homeruslaan. De opdracht betreft het sluiten van een koopovereenkomst met één partij (of een combinatie van partijen) voor de ontwikkeling van een woontoren aan de Homeruslaan (T7) in Almere. De toren moet bestaan uit minimaal 50 huurwoningen ( 100% huur), zonder prijs- of productbeperkingen. Men hoopt drie inschrijvers te krijgen voor dit project met een vermoedelijke waarde rond de 24,5 miljoen euro.

Het Homeruskwartier in het stadsdeel Almere Poort is revolutionair en uniek. Het is de grootste woonwijk in Nederland die door de eigen inwoners wordt ontwikkeld en gebouwd. De wijk bestaat uiteindelijk uit 3.400 woningen, waarvan ruim 1.000 in (collectief) particulier opdrachtgeverschap en wordt met recht de grootste zelfbouwwijk van Nederland genoemd. Hier ziet heel Nederland in de praktijk hoe mensen de stad maken. Het Homeruskwartier bestaat uit Centrum, West en Oost.

Alle vormen van bouwen komen aan bod. Grachtenhuizen, woon-werkvilla’s, bungalows, tuinhuizen en woontorens. Geschakeld of vrijstaand. Klein of groot. Volgens eigen ontwerp of samen met anderen. Afwisseling en diversiteit bepalen het bijzondere karakter van de wijk. Wonen gecombineerd met werk is op veel plekken mogelijk en er zijn ook kavels bedoeld voor het bouwen van een woning met een aan huisgebonden beroep.

Bron: Almere.nl en Tenderned 14 juli 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/170572

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *