Omnimap NieuwlandGeo gaat openbare ruimte Amsterdam mappen – Aanbestedingsnieuws

Omnimap NieuwlandGeo gaat openbare ruimte Amsterdam mappen

De vernieuwing van het WIOR-proces in Amsterdam is gegund aan Omnimap NieuwlandGeo.  De gemeente Amsterdam wil met één applicatie de regie op de werkzaamheden in de openbare ruimte voeren. Na een aanbesteding is voor de combinatie Omnimap en NieuwlandGeo gekozen. Zij zullen gezamenlijk gaan zorgen voor de vernieuwing van de informatievoorziening.

De verordening Werken in de Openbare Ruimte (WIOR) regelt alle werkzaamheden in de openbare ruimte waarbij de weg wordt opgebroken. Het gaat op jaarbasis om circa 2.500 grote werken en duizenden kleine werken. Het functioneren van de stad is dan ook afhankelijk van een goede regie op het totaal aan werkzaamheden in de openbare ruimte.

Marcel Luckerhoff van de gemeente Amsterdam:

©Amsterdam 2019

Bij de marktverkenning zijn wij opzoek gegaan naar innovatieve partijen die ons direct maar ook naar de toekomst kunnen helpen om de gemeentelijke doelstelling te behalen. Omnimap kwam daarbij als beste uit de bus.”

Omnimap biedt een zeer flexibel platform voor onder andere het inrichten van processen, workflow- en koppelvlakken. NieuwlandGeo voegt aan dit platform een nieuwe dimensie toe met de op een open API gebaseerde applicatie WebGIS Publisher. Gebruikers kunnen werken intekenen op een kaart en analyses uitvoeren op de diverse databronnen die door gemeente Amsterdam worden aangeleverd. Hierdoor kan er te allen tijde worden geschakeld tussen het proces en ruimtelijke data-analyses.

Bron: Amsterdam / Omnimap / NieuwlandGeo, 7 oktober 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *