Oldambt koopt duurzame ledverlichting in met social return – Aanbestedingsnieuws

Oldambt koopt duurzame ledverlichting in met social return

© ZaZ 2016

De gemeente Oldambt, eerder in het nieuws vanwege demonstraties van het FNV bij het aanbesteden van thuiszorg, koopt duurzame Led-verlichting in. Op woensdag 21 december hebben wethouder Van den Aker en Hans ten Broeke, vestigingsdirecteur van Ziut, een 6-jarig contract getekend voor het beheer en het onderhoud van de openbare verlichting. Door energieverspillende lampen te vervangen door LED-verlichting bespaart de gemeente circa 30% energie.

Het project start in 2017 met de complete vervanging van meer dan 600 oude lantaarnpalen. Daarnaast vervangt de gemeente in de komende drie jaar van 5000 lantaarnpalen de lampen door LED-verlichting. Dit zorgt voor een flinke energie- en kostenbesparing. LED-verlichting is nagenoeg onderhoudsvrij en gaat veel langer mee dan de oude lampen, waardoor de gemeente op onderhoudskosten bezuinigt en er minder storingen voorkomen.

Ook houdt Oldambt rekening met Social Return. De ondernemer Ziut gaat samenwerken met werkvoorzieningschap Synergon. Onder andere het schouwen en het rechtzetten van de lichtmasten zal in dit project worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Met dit project realiseren we meerdere doelstellingen,” volgens Wethouder van der Aker; “het maakt van Oldambt een veiligere en duurzame gemeente met kansen voor de werkgelegenheid.”

1 thought on “Oldambt koopt duurzame ledverlichting in met social return

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *