Noord-Holland investeert met NS in bereikbaarheid – Aanbestedingsnieuws

Noord-Holland investeert met NS in bereikbaarheid

©Zaz 2023

De provincie Noord-Holland en NS investeren samen € 4 miljoen om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord te verbeteren. Doel is om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken en de reis van deur tot deur zo makkelijk mogelijk.

Met deze investering wordt het fietsparkeren uitgebreid op een aantal stations, worden stationsgebieden beter ingericht en P&R locaties uitgebreid en vergroend.

Er wordt geïnvesteerd in het uitbreiden van fietsenstallingen. Station Heiloo kampt bijvoorbeeld met een tekort aan fietsparkeerplekken. Daar wordt het aantal plekken uitgebreid, waardoor meer mensen met de fiets naar het station kunnen komen. Ook worden ov-fietsen op stations geplaatst waar deze nog niet beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld bij station Wormerveer en station Zaandijk Zaanse Schans. In Heemskerk wordt het stationsplein opnieuw ingericht en daarmee toegankelijker gemaakt voor reizigers. En in Schagen wordt de P&R uitgebreid zodat er meer mensen hun reis met het ov kunnen vervolgen.

NDR:

Er is echter ook kritiek op de plannen, ook op de site van Noord-Holland zelf. Een “Ellen” laat weten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *