Nijmegen werft aannemers met circulaire dans – Aanbestedingsnieuws

Nijmegen werft aannemers met circulaire dans

Nijmegen moet de Maldenburchstraat renoveren. En dat gaat het doen met een intensief programma om de best passende partijen te vinden: Rapid Circular Contracting. Consultancybureau KplusV .  Onderdeel is een officieuze vooraankondiging.

Onderdeel van die RCC aanpak is “dat er niet vanuit een vooraf uitgewerkt plan wordt uitgevraagd, maar dat we partijen selecteren op basis van het aansluiten bij de Nijmeegse ambities en hun visie daarop.” Binnen een RCC wordt er ook geen kant en klare oplossing gevraagd en geen prijzen offerte.

Aanbestedingsexpertisecentrum PIANOo heeft er een folder over, wat dat RCC allemaal is. Die folder is hier te vinden.De RCC blijkt te zijn ontwikkeld door Stichting
Circulaire Economie. Die noemt het een methodiek … als stimulans voor innovatiegericht inkopen vanuit circulaire ambities en als Europese aanbestedingstoolkit. 

Op 11 september 2018 van 10.00 uur tot 13.00 uur organiseert Nijmegen daartoe een marktontmoeting waarbij geïnteresseerden wordt uitgelegd wat het project inhoudt, hoe het selectieproces eruit gaat zien en hoe (coalities van) partijen hun interesse kenbaar kunnen maken voor deelname aan deze aanbesteding.

Kleimodel van dansende mannen Kamilari 1500 v. Chr.
By Zde [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons
Drie partijen krijgen onder andere op basis van past performance een directe uitnodiging tot inschrijving en voor twee (coalities van) partijen is er een ‘wildcard’ beschikbaar. Uiteindelijk zullen vijf deelnemers worden gevraagd een voorstel in te dienen.

We willen met de best passende partij of coalitie van partijen in zee, om vervolgens, in een intensieve afstemming (‘de circulaire dans’) tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tot de meest circulair verantwoorde en waardevolle uitwerking te komen, die vorm moet geven aan ieders ambities en onder het plafondbedrag blijft.

In een later stadium zal de echte uitnodiging voor deelname aan deze marktontmoeting, waarschijnlijk via Negometrix, openbaar worden gemaakt.

Nijmegen heeft als bedoeling met een dergelijke vooraankondiging koplopers in de GWW-sector “alvast de mogelijkheid [te geven, red] coalities te vormen en deze datum bij al hun ketenpartners en ecosysteem maatjes in de agenda te zetten!”

Bron: FutureProof Community / PIANOo , 2 augustus 2018

https://futureproof.community/evenementen/circulaire-aanbesteding-malderburchtstraat-nijmegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *