Nieuwe stoelen Castellum Alphen a/d Rijn aanbesteed – Aanbestedingsnieuws

Nieuwe stoelen Castellum Alphen a/d Rijn aanbesteed

Foto:Castellum

Op 27 november is op Tenderned een aanbesteding opgevoerd voor nieuwe stoelen in de bioscoopzalen en de theaterzaal van Castellum in Alphen a/d/ Rijn. Sluitingsdatum is 15 januari en de aanvang van het werk in begin juni 2019.

Dat moet prettig zijn eindelijk nieuwe stoelen want in mei 2016 berichtte het AD bij monde van voormalig wethouder du Chatinier  ,,Bovendien is er sprake van enig achterstallig onderhoud in het pand. Zo zijn de stoelen in de bioscoop aan vervanging toe.” Dat zullen dan twee jaren van veel staande ovaties zijn geweest omdat anders de veren in je kont prikken denkt uw AN smalend. In het artikel verder nog de opmerking van de wethouder dat Castellum gaat het anders doen dan de afgelopen jaren. We eisen niet meer de brede programmering die we het theater eerder wel hebben opgelegd.

Intussen zijn er verkiezingen geweest en was het extra miljoen uit 2016 al weer op.  We lezen op de site van Castellum:  ” Begin 2018 heeft de gemeenteraad besloten om Castellum te transformeren naar een multifunctioneel gebouw waarin naast het theater en de bioscoop ook culturele, maatschappelijke en economische activiteiten plaatsvinden. In de afgelopen maanden zijn Castellum B.V., architecten, potentiële partners en de gemeente druk bezig geweest om die toekomstvisie uit te werken.” En na de verkiezingen is er wethouder Maat die aaan de basis zal staan van een nieuw beleid. Castellum zegt:  “Een belangrijke ontwikkeling, die niet was voorzien, is dat het nieuwe College heeft bepaald dat er een Cultuurvisie wordt ontwikkeld.Deze visie gaat in de komende maanden richting geven aan een culturele agenda en zal onder andere leiden tot herijkte inzichten en uitspraken over Cultuur in Alphen aan den Rijn en de wijze waarop het gemeentelijk vastgoed dit kan ondersteunen.”

We zullen zien, eerst de stoelen maar, dan zit dat in ieder geval goed.

 

1 thought on “Nieuwe stoelen Castellum Alphen a/d Rijn aanbesteed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *