Nieuwe Beveiliging PI Ter Apel naar Smits van Burgst Beveiliging – Aanbestedingsnieuws

Nieuwe Beveiliging PI Ter Apel naar Smits van Burgst Beveiliging

Foto: DJI.nl

In navolging van Nieuwegein had  de Penitentiaire Inrichting Ter Apel een aanbesteding geplaatst voor nieuwe beveiliging.

De Penitentiaire Inrichting in Ter Apel dateert uit 1998 en is na 20 jaar met name op het gebied van de beveiligingsinstallatietechniek aan vervanging toe. Het project omvat het uitwerken van een integraal ontwerp, de uitwerking in een bestek, de begeleiding tijdens de aanbesteding van het werk en het afronden van het nazorgtraject. Deze werkzaamheden zijn ten behoeve van de noodzakelijke en wenselijke onderhouds- en vervangingsmaatregelen van de beveiligingsinstallatie en het verplaatsen van de Centrale Post (CP) in de PI in Ter Apel.

Er waren 3 inschrijvers op deze aanbesteding en de opdracht is gegund aan Smits van Burgst Beveiliging in Oosterhout. De opdracht heeft een waarde van €133 250,-.

PI Ter Apel heeft een capaciteit voor 434 gedetineerden en fungeert als VRIS-inrichting. VRIS staat voor vreemdelingen in strafrecht. De personen die in Ter Apel in detentie zitten, hebben een strafbaar feit gepleegd, waarvoor ze door de rechter veroordeeld zijn en verblijven illegaal in Nederland (of zijn na hun misdrijf ongewenst verklaard). In samenwerking met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) worden de vreemdelingen tijdens de detentie voorbereid op een terugkeer naar hun land van herkomst.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *