Nieuwbouw zwembad de Wisselslag Venlo (drie aanbestedingen) – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw zwembad de Wisselslag Venlo (drie aanbestedingen)

Impressie: © Gemeente Venlo

Het huidig zwembad ‘De Wisselslag’ is sterk gedateerd en aan vervanging toe. Om te bepalen ‘hoe verder’ is onderzoek gedaan naar het vernieuwen van het zwembad ‘De Wisselslag’ door vervangende nieuwbouw. Ten aanzien van de locatie is besloten om het nieuwe zwembad op de huidige locatie te ontwikkelen, namelijk op de ligweide ten zuiden van het huidige buitenbad aan de Drie Decembersingel. Het buitenbad dient te kunnen blijven functioneren als separate voorziening los van het nieuwe binnenbad na sloop van De Wisselslag. Het nieuwe zwembad van Venlo is een maatschappelijke voorziening en faciliteert in de
sportieve zwemactiviteiten van verenigingen, doelgroepen en recreanten. Het nieuwe zwembad sluit daarmee volledig aan bij de onlangs vastgestelde Venlo fit sport- en accommodatievisie 2030 waarin gezondheid en vitaliteit door bewegen centraal staat. Het zwembad zal op zijn minst plek dienen te bieden voor de voortzetting van de huidige activiteiten van de drie belangrijkste gebruikersgroepen, de zwemverenigingen, de doelgroepen en het leszwemmen. Een belangrijke landelijke trend is tevens het individueel en tijdonafhankelijk sportief bewegen, zoals joggen, of het fitnessen in de sportschool. Het nieuwe zwembad zal voldoende plaats dienen te bieden voor deze steeds groter wordende groep individuele sporters.

Uitgangspunt voor de werkzaamheden van de uitvoerende partijen is het bestek met bijbehorende documenten, waaronder tekeningen en berekeningen. Het bestek met bijbehorende bijlage wordt als onderdeel van de gunningsdocumenten bij de
gunningsleidraad ter beschikking gesteld door de gemeente Venlo. De opdracht omvat het uitvoeren van een zwemcomplex waarin indicatief de volgende onderdelen zijn opgenomen:
– Wedstrijdbad met een afmeting van 25 x 15,4 meter
– Multifunctioneelbad met een afmeting van 25 x 15,4 meter
– Therapiebad met een afmeting van 12,5 x 10 meter
– Functies: horecavoorziening, kleedvoorziening, facilitaire ruimen, bergingen, techniek (inpandig)
Indicatie voor het totale vloeroppervlak BVO is circa 4.400 m2. De gemeente Venlo hecht grote waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Deze thema’s zijn onlosmakelijk uitgangspunt bij de realisatie van het nieuwe zwembad.

De gevoerde procedure bij deze aanbestedingen is de niet-openbare procedure.

Bron: Tenderned vrijdag 16 juni 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/300921 (bouwkundig aannemer), https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/300925 (werktuigbouwkundige installaties) en  https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/300926 (elektrotechnische installaties)

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 19 juni 2023

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *