Nieuwbouw Brandweerkazerne Almelo – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw Brandweerkazerne Almelo

Voorlopig ontwerp kazerne Almelo
Foto: Veiligheidsregio Twente

Brandweer Twente, zijnde een integraal onderdeel van de Aanbestedende dienst Veiligheidsregio Twente heeft meerdere brandweerkazernes in haar bezit. De brandweerkazerne aan de Brugstraat 6 te Almelo werd op 23 mei 1975 in gebruik genomen. Deze brandweerkazerne is inmiddels verouderd en hiermee niet meer geschikt voor de huidige gebruiksdoeleinden. Brandweer Twente start een aanbestedingsprocedure om zo op termijn te kunnen beschikken over een nieuwe brandweerkazerne op de huidige locatie.
De niet-openbare aanbestedingsprocedure procedure die Veiligheidsregio Twente hier hanteert kent 2 fasen, te weten de selectiefase en de inschrijvings- dan wel gunningsfase. Dat de brandweerkazerne verouderd is zou liggen aan het feit dat vroeger de vrijwilligers vanuit werk of thuis situatie bij brand naar de kazerne reden en tegenwoordig verblijven zij hun gehele dienst, als ze niet zijn uitgerukt,  op de kazerne. Er is dus behoefte aan onder andere slaapplekken en een kantine. De garage voor het onderhoud aan de wagens in de huidige kazerne is door uitbesteding van het onderhoud buiten gebruik. Blijkbaar kan er niet inpandig verbouwd, of aangebouwd worden en is er gekozen voor nieuwbouw.

Het huidige bouwwerk, circa 2.200 m2, wordt gesloopt door derden, waarna het terrein bouwrijp wordt overgedragen aan de opdrachtnemer.
De dienstverlening blijft echter wel operationeel. Hiervoor worden de ondersteunende diensten tijdelijk gehuisvest in het naast gelegen pand
en wordt er een tijdelijk voorziening gemaakt voor de plaatsing van de blusvoertuigen. Op de huidige locatie wordt de nieuwe kazerne gerealiseerd. De nieuwe kazerne heeft een oppervlakte van circa 3.000 m2. De nieuwbouw Brandweer Almelo bestaat uit 3 bouwlagen (begane grond, eerste en tweede verdieping). In het bouwwerk worden diverse gebruiksfuncties gevestigd.

De opdracht betreft het Voorlopig Ontwerp (VO) nader uit te werken tot een Definitief Ontwerp (DO) en bijbehorende vergunningsdocumenten, een uitvoeringsgereed ontwerp (UO) en het uitvoeren en opleveren van de volledige bouw van de nieuwe brandweerkazerne, waarin alle bouwkundige-, werktuigbouwkundige- en installatietechnische werkzaamheden. Tevens dienen de terreinwerkzaamheden te worden uitgevoerd door de opdrachtnemer.  De waarde van de opdracht is geraamd op €4.790.000,- excl. BTW en inclusief een faalkosten depot van 10%.
Aan deze schatting kunnen geen rechten worden ontleend.
Het totale werk dient Q1 2022 te zijn afgerond.

Bron: Tendened 28 april 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/193713

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *