Mertens wint aanbesteding Theater Parade Den Bosch – Aanbestedingsnieuws

Mertens wint aanbesteding Theater Parade Den Bosch

Mertens Bouwbedrijf BV heeft een aanbesteding voor de bouw van een nieuw theater aan de Parade gewonnen. Den Bosch heeft de aanbesteding 5 december 2019 gegund. De aannemer gaat nauw samenwerken met NOAHH architecten en de rest van het ontwerpteam.

©Theater a/d Parade 2019
ontwerp: NOAHH Network Oriented Architecture

 

Wethouder Huib van Olden is tevreden over het verloop van de aanbesteding:

“Fijn dat we in de huidige markt twee aanbiedingen hebben mogen ontvangen. Met de keuze van Mertens Bouwbedrijf BV hebben we een kundige partij aan boord. Die het theater binnen de gestelde kaders gaat bouwen. Hiermee zetten we een belangrijke stap op weg naar een modern, maar vooral multifunctioneel Theater aan de Parade waarmee we jaren vooruit kunnen.”

Twee aannemers hebben op de opdracht ingeschreven. Dit waren Combinatie Sprangers Bouwbedrijf BV / Kuijpers centrale projecten BV en Mertens Bouwbedrijf BV. De gemeente heeft deze twee inschrijvingen beoordeeld. De inschrijving van Mertens Bouwbedrijf BV is als best passend uit deze procedure gekomen. Eind december wordt het werk naar verwachting definitief gegund.

NOAHH architecten maakte het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade. In oktober had Den Bosch 5 aannemers geselecteerd: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling, Dura Vermeer divisie Bouw en Vastgoed, Mertens Bouwbedrijf BV, Combinatie Sprangers Bouwbedrijf BV / Kuijpers centrale projecten BV en Combinatie Visser & Smit Bouw BV / Engie Services Zuid BV. Hen is gevraagd een inschrijving te doen om het theater te bouwen.

Mertens Bouwbedrijf BV komt uit Weert. Zij zijn verantwoordelijk voor de vernieuwing en uitbreiding van het MECC in Maastricht en Musis Sacrum in Arnhem. Mertens Bouwbedrijf BV wordt vroeg in het proces betrokken voor advies over uitvoeringstechnische zaken van het ontwerp. Denk daarbij aan maakbaarheid en planning. Daarnaast bekijkt de aannemer samen met het ontwerpteam waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Nadat alle partijen het met elkaar eens zijn over het ontwerp, gaat de aannemer het nieuwe theater bouwen.

Bron: Den Bosch, 5 december 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *