Memo: Overdosis eHerkenningsmiddel bijna zover – Aanbestedingsnieuws

Memo: Overdosis eHerkenningsmiddel bijna zover

We berichtten er al over en doen nog even een reminder voor iedereen die het probeerde te negeren in de hoop dat het niet waar was. Op 25 juli 2018 splitst TenderNed het gebruikersaccount op basis van de door de gebruiker gemaakte keuze. Voor elke onderneming waaraan de gebruiker gekoppeld wil blijven, maakt TenderNed een apart gebruikersaccount aan.  De gebruiker krijgt toegang tot dit account door in te loggen met het eHerkenningsmiddel dat hij aan deze onderneming gekoppeld heeft.Splitsing gebruikersaccount dat gekoppeld is aan meerdere ondernemingen, in meerdere afzonderlijke accounts voor elke onderneming.

De gebruiker heeft tot uiterlijk 25 juli 2018 de tijd om aan te geven aan welke onderneming hij gekoppeld wil blijven en ervoor te zorgen dat hij aan elke van deze ondernemingen een eHerkenningsmiddel koppelt. 

 

Bent u gekoppeld aan meerdere ondernemingen? Dan kunt u nog tot 25 juli met één eHerkenningsmiddel inloggen en wisselen tussen uw ondernemingen. TenderNed biedt u voor die tijd de mogelijkheid om per onderneming een afzonderlijk eHerkenningsmiddel te koppelen, of u los te koppelen van een of meerdere ondernemingen. Via de website, e-mailings en de applicatie informeren wij u hier tijdig over.

TenderNed zegt dat even terloops maar dat betekent dus dat elke ZZP’er die het niet uitmaakt in welke bedrijfstak hij werkt, moet hoppen van onderneming naar onderneming om op tenders in te schrijven, en dus voor elke aparte inlog een aparte e-herkenning ter waarde van €30 euro per jaar (en een recent KVK-uittreksel per aanvraag van €7,50 maar dat zeggen ze er niet bij).  Voor elke onderneming is er een afzonderlijk account nodig, met een persoonsgebonden eHerkenningsmiddel dat gekoppeld is aan deze onderneming.

Het overzicht bevat per onderneming aanvullende informatie over de gebruikersrol en de status van het eHerkenningsmiddel (wel of geen eHerkenningsmiddel gekoppeld voor deze onderneming). Dat is dus in afwijking van hetgeen vermeld wordt op de website van E-Herkenning, zie onderstaande screenshot dd. 11 juli 2018:

©E-herkenning.nl 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *