Lokale ondernemers gaan horeca verzorgen op het Hoornse stadsstrand – Aanbestedingsnieuws

Lokale ondernemers gaan horeca verzorgen op het Hoornse stadsstrand

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

Impressie paviljoen stadsstrand Hoorn. © Gemeente Hoorn

De aanbestedingen voor het strandpaviljoen en voor de foodtruck op het Hoornse stadsstrand zijn afgerond. Twee lokale ondernemers gaan de horeca verzorgen op het stadsstrand. De heer Elle Mol, eigenaar van Sportcafé Zwaag en café de Harmonie, gaat het strandpaviljoen realiseren. De heer Mansur Mihanpour, eigenaar van een mobiel verkooppunt bij winkelcentrum De Korenbloem, gaat vanuit een foodtruck eten en drinken verkopen op het stadsstrand.

Het ontwerp voor het strandpaviljoen is geïnspireerd op de cultuurhistorische houten dijkmagazijnen en dijkhuisjes. Ondernemer Elle Mol: ‘ We gaan een eigentijds strandpaviljoen maken passend bij de historische dijk. Het wordt een familiepaviljoen waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. We willen werken met lokale producten. Onze regio heeft veel bijzondere streekeigen producten. Een eigenzinnige creatieve hand van de chef gaat ervoor zorgen dat zowel de nuchtere Westfries als de Hoornse stedeling deze nieuwe plek zal omarmen.’

Het strandpaviljoen komt ter hoogte van de Galgenbocht op een mooie plek direct aan de zandstrook en vlakbij de strekdam met de zwemsteiger. Op het terras heeft men uitzicht op het strand, het Markermeer en de binnenstad. Het strandpaviljoen komt in het deel van het stadsstrand dat zomer 2024 opengaat. Het strandpaviljoen is vanaf zomer 2024 het gehele jaar geopend. Halverwege het stadsstrand staat de foodtruck. Deze krijgt eerst een tijdelijke plek in het deel van het stadsstrand dat zomer 2023 opengaat. In 2024 staat de foodtruck op zijn vaste plek vlakbij de uitkijkheuvel. De standplaatsvergunning voor de foodtruck biedt de mogelijkheid om het gehele jaar op het stadsstrand open te zijn.

Bron:  Hoorn dinsdag 21 maart 2023

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 22 maart 2023

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *