Hermes blijft busvervoer verzorgen in Veluwe-Zuid tot juni 2026 – Aanbestedingsnieuws

Hermes blijft busvervoer verzorgen in Veluwe-Zuid tot juni 2026

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

©Gelderland 2018

Ook voor de periode december 2024-juni 2026 blijft Hermes het busvervoer verzorgen in de noodconcessie Veluwe Zuid. (Het gebied van de gemeenten Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen). Dit is het resultaat van de onderhandelingen over een 2e noodconcessie voor anderhalf jaar.

Door de corona-pandemie ontstond een ophoping van aanbestedingen. In samenwerking met andere opdrachtgevers voor openbaar vervoer en het ministerie van I&M en in afstemming met de Europese Commissie is een aangepaste landelijke aanbestedingskalender opgesteld die weer in balans is en kans biedt voor aanbestedingen in een concurrerende openbaar vervoermarkt. Voor het concessiegebied Veluwe Zuid betekent dit dat er een extra noodconcessie komt voor de periode december 2024-juni 2026.

De kosten van de noodconcessie Veluwe Zuid blijven binnen het op basis van de huidige informatie door de provincie beschikbare budget van ruim €24.000.000,- op jaarbasis. Het beeld voor alle concessies tezamen geeft op basis van de huidige informatie een structureel tekort van €30.000.000,- per jaar waarvoor een oplossing moet worden gevonden. De provincie lobbyt samen met andere concessieverleners hiervoor bij het Rijk omdat de tekorten mede veroorzaakt worden door een verschil tussen de indexering van het provinciefonds en de indexering van de kosten voor openbaar vervoer.

Bron: Gelderland 21 maart 2023

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 22 maart 2023

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *