Leudal mag zout strooien met Dikker Zeelst – Aanbestedingsnieuws

Leudal mag zout strooien met Dikker Zeelst

Op zichzelf niet zo’n interessante uitspraak, aanbestedingsrechtelijk gezien. Tardief. Oh als bij Grossmann. Dan kun je eigenlijk al bijna ophouden met lezen. De voorzieningenrechter van Limburg heeft een aanbesteding goedgekeurd waarbij de gemeente een opdracht voor het strooien van zout had gegund aan Dikker Zeelst, die met de laagste prijs had ingeschreven.

strooiwagens RWS ©Rijkswaterstaat 2019

Volgens de concurrerende, verliezende inschrijver was dat echter een vergissing, gebaseerd op een omissie in het bestek. De strooizout-depots van de winnende inschrijver staan helemaal in Eindhoven en daarom was die inschrijving hoe dan ook duurder dan die van hem maar ook is de responstijd langer dan het bestek vereist.

Dat kan je wel stellen, maar moet je dan ook bewijzen en volgens de voorzieningenrechter is dat niet gebeurd. Mertens had bovendien eerder daarover moeten klagen en is nu tardief. Bovendien is het in strijd met de goede procesorde.

Neemt niet weg dat het voor inwoners van de gemeente Leudal goed is om te weten dat het strooizout uit Eindhoven moet komen en daarom nogal eens onderweg kan zijn deze winter. Dan kunnen ze extra krukken inkopen.

En ook een tip voor aanbestedingsjuristen. Laat voor strooizout een regeling in het contract opnemen dat bij pech of uitval de opdracht aan een ander gegund kan worden, een soort wachtkamerovereenkomst. Je weet maar nooit of je nog verre familie hebt in Leudal. We hopen er maar het beste van.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2019:8959

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *