Lening Innovatiefonds NH voor digitaal alternatief plastic festivalmunt – Aanbestedingsnieuws

Lening Innovatiefonds NH voor digitaal alternatief plastic festivalmunt

Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft Airchip B.V. een lening van €296.000 gegeven. Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een mobiel betaal- en ticketingplatform dat de plastic festivalmunt vervangt. 

Airchip vervangt de plastic munt door een digitaal alternatief. Airchip is geboren uit een frustratie rondom onnodig wachten en inefficiëntie in het doorsnee festivalproces. Het vervangen van fysieke toonbanken voor virtuele zal dan ook een verademing zijn voor bezoekers. Een belangrijke functie, waar vermoedelijk veel festivalgangers enthousiast van worden, is het maken van een pre-order. Je kunt straks met je telefoon je biertjes vanaf de dansvloer vooruit bestellen, zodat je wanneer je bij de bar aankomt direct je traytje kunt oppikken, zonder te wachten

Een belangrijke voorwaarde is dat het systeem blijft werken bij eventuele internetstoringen. Hiertoe zet Airchip een innovatieve combinatie van communicatieprotocollen in. Voorwaarde is dat de bezoekers in geen geval geremd worden in hun vrijetijdsbesteding en organisatoren niet het risico lopen op verloren omzet bij een pin- of 4G storing.

Daniel van Drunen, CEO en medeoprichter van Airchip: “Door de financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland doorbreken wij een ingewikkelde uitdaging. Het financieren van een fintech product in een vroeg stadium van ontwikkeling is moeilijk omdat aan hoge stabiliteitseisen moet worden voldaan voordat je de markt op gaat. Door het sterk innoverende karakter van het Innovatiefonds Noord-Holland kunnen wij op basis van gedegen onderzoek toch een bedrag ophalen wat ons door 15 maanden van de eerste ontwikkeling zal brengen.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De festivalindustrie is groeiende. De introductie van moderne fintech technologie in deze markt is een logische stap. De oplossingen van Airchip zijn aantrekkelijk voor de festivalganger en de festivalorganisatoren. Airchip werkt samen met marktpartijen die het mogelijk maken om de oplossingen van Airchip op festivals te testen, voordat zal worden opgeschaald naar grotere groepen gebruikers.”

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovaties en geeft converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023.

Bron: Noord-Holland, 18 juli 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *