Leiden houdt marktconsultatie ERP systeem – Aanbestedingsnieuws

Leiden houdt marktconsultatie ERP systeem

foto: Pexels.com

De afdelingen financiën en inkoop van de gemeente Leiden en haar partnergemeenten (hierna te noemen: opdrachtgever) heten uw interesse als marktpartij (hierna te noemen: leverancier) in onze marktconsultatie voor een nieuw financieel (ERP) systeem van harte welkom.

Leiden toont zich heel empatisch naar de toekomstige inschrijvers, ongetwijfeld uit een goed hart, al komt het ogenschijnlijk van een andere planeet, de planeet waar je oneindig lang over vragen kan nadenken, aandachtspunetn kan formuleren en ingewikkelde zaken aanschaffen zonder al te veel tijd te steken in directe uren:
Wij begrijpen dat de implementatie van een nieuw financieel (ERP) systeem een belangrijke en ingrijpende onderneming is en waarderen de tijd en moeite die u zult investeren om op dit document te reageren. Het einddoel is om een financieel (ERP) systeem te identificeren dat aan onze veranderende behoeften voldoet en ons in staat stelt de inwoners en bedrijven van de Leidse regio beter van dienst te zijn.
De vragen uit de marktconsultatie zijn te bekijken via TenderNed, allereerst of u wel me wil doen aan de aanbesteding ERP. Om maar een indicatie te geven van het huiswerk dat de ERP leverancier meekrijgt. Het zullen vraagstukken zijn waar ERP-leveranciers niet veel mee te maken krijgen:

Als leverancier heeft u veel ervaring met aanbestedingsprocedures vanuit het leveranciers-perspectief.

  • Kunt u drie elementen / aandachtspunten noemen die ontbraken in recente aanbestedingsprocedures waar u mee te maken had, en die naar uw mening negatief uitwerkten op het aanbestedingsresultaat?

  • Kunt u drie elementen / aandachtspunten noemen die verrassend voor u waren en die naar uw mening juist positief uitwerkten op het aanbestedingsresultaat?

[…]

Welke invloed heeft de opdrachtgever op de doorontwikkeling van het product? En op welke wijze gaat u met updates om (bijv. frequentie, push/pull en mate waarin de opdrachtgever kan bepalen welke features wel of niet worden ingezet)? Hoe wordt de opdrachtgever geïnformeerd over nieuwe releases en features per module en met welke frequentie?

De gemeenten die het systeem gaan gebruiken verschillen in omvang en daarmee in behoeften. Voor gemeente Leiden zijn mogelijk meer functionaliteiten gewenst dan de andere gemeenten. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de projectadministratie.

  • Wat is uw visie op het omgaan met deze verschillende behoeften?

  • Op welke wijze ondersteund uw systeem eventuele differentiatie?

Wat is u visie op een partnership uitgaande van een langdurig contract en welke rolverdeling ziet u voor uzelf als leverancier en voor de opdrachtgever?

Zie verder:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *