KPN rolt glasvezel in Hengelo uit – Aanbestedingsnieuws

KPN rolt glasvezel in Hengelo uit

Vanaf eind augustus gaat KPN aan de slag met de aanleg van glasvezel in Hengelo ten zuiden van de A1. Het is de ambitie dat er circa 27.000 huishoudens voor eind 2021 zijn aangesloten. Vier jaar eerder werden alle huishoudens in Hengelo-Noord op glasvezel aangesloten. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hengelo en KPN is op 10 juli getekend.

KPN is van plan om een glasvezelnetwerk aan te leggen in gebieden van Hengelo, waar op dit moment nog geen glasvezel ligt. KPN heeft de gemeente benaderd om afspraken te maken over de wijze waarop zij dit voorbereiden en het netwerk gaan aanleggen. Deze afspraken staan in de samenwerkingsovereenkomst.

Wethouder Gerard Gerrits bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst: ‘We gebruiken allemaal steeds meer data. Voor ons werk en privé. Bovendien is het de verwachting dat het internetverkeer de komende jaren fors gaat stijgen. Zo komen er steeds meer apparaten met een internetverbinding. Vanuit het college van B en W vinden we het belangrijk dat er overal in Hengelo een betrouwbaar netwerk is met voldoende capaciteit. Glasvezel biedt daarin  goede mogelijkheden voor de toekomst. Dankzij deze samenwerkingsovereenkomst kunnen alle Hengeloërs straks zelf de keuze maken of ze aangesloten willen worden op het glasvezelnetwerk en via welke provider’.

KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het vaste netwerk van KPN. Aangezien het een open netwerk is, kunnen naast KPN ook andere providers hierover diensten aanbieden. Alle bewoners worden van tevoren geïnformeerd als de werkzaamheden in hun buurt starten.

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht op www.kpnnetwerk.nlOpen pagina in nieuw venster

1 thought on “KPN rolt glasvezel in Hengelo uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *