Juristen zouden bouwgeschillen zat zijn – Aanbestedingsnieuws

Juristen zouden bouwgeschillen zat zijn

Dagblad voor de bouw Cobouw heeft een interessant artikel over een anti-ruzie-leidraad, die is opgesteld door juristen, die geen bouwgeschillen meer willen. Is dat geen Zwarte Schimmel, contraparadocximinatie in een? https://www.cobouw.nl/307275/juristen-zijn-bouwgeschillen-zat-en-lanceren-anti-ruzie-leidraad-trek-eerder-aan-de-bel

Ja aanbesteden is vervelend en elkaar de tent uitvechten is helemaal niet leuk, dat kunnen we nog wel begrijpen. Vandaar ook dat we al sinds 2016 openbaar pleiten voor het feit dat Aanbesteden Helemaal Niet Werkt.  Juristen zijn juist degenen, die er zo veel aan verdienen dat er niet meer normaal iets te verkopen valt aan overheidsinstanties. “Put the smelly fish on the table”. Dan krijg je toch niet alleen bouwgeschillen maar ook onderhandelingstafelgeschillen. Wie legt er nu zo’n gore stinkende vis op de tafel. En moet je daar dan maar naast zitten? Dat is in strijd met wilsvertrouwensleer van de Haviltex-norm.

©Wolfgang Meinhart 2005 op cit Wiki CCL3.0

Moeten de commerciële partijen nog aan de onderhandelingstafel die er niet is aanschuiven? Als je een stinkende vis op de tafel legt,  zit je waarschijnlijk echt wel alleen aan de tafel. Het is net als met PIANOo in 2018. Wil je met iemand spreken, trakteer hem dan niet op een schaal zure haring, waar je zelf al heel veel van hebt gegeten omdat anders niemand dat doet. Toen kwamen ze tot de conclusie dat ze met niemand wilden spreken en hielden de overheidsinkopers twee jaar lang met zichzelf conferenties. En toen ze dan afgelopen Pianoocongres besloten dat iedereen welkom was kregen ze een openbaar “nee, bedankt.” daar, in elk geval van ons, hopelijk waren we niet alleen.

Met vrede is het net als met de liefde. Niet vechten moet ook een beetje van 2 kanten komen. Als een ondernemer elke keer opnieuw een dreun in het gezicht krijgt van de inkopende overheid, dan kun je een gekaatste bal ook wel eens terugverwachten.
boem, alleen via TenderNed, Boem: geen vragen behalve via de module, download de handleiding. Boem: Log in met E-herkenning, BOEM Eigen Verklaring BOEM: 200 inschrijvers en geen bedankbriefje. BOEEMMMMM: jij mag hier niets van zeggen volgens onze pagina 538 voetnoot 66 van de anti-ruzie-leidraad.

Het moge duidelijk zijn, de redactie van Aanbestedingsnieuws verwacht weinig boter bij de stinkende vis op tafel. Maar oordeelt u vooral zelf en kijk even op de website van de Cobouw:

Zie verder:

https://www.cobouw.nl/307275/juristen-zijn-bouwgeschillen-zat-en-lanceren-anti-ruzie-leidraad-trek-eerder-aan-de-bel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *