Jeugdzorg Noord Holland klucht als een vechtscheiding – Aanbestedingsnieuws

Jeugdzorg Noord Holland klucht als een vechtscheiding

Ze waren zo lang samen. Transferium en 18 gemeenten in Noord-Holland. In mijn kennissenkring had echt niemand dit zien aankomen. Zo maar ineens een nieuw schatje, uit Rotterdam nog wel. Moeten de kinderen soms helemaal daar op school? Ja ze zegt dat ze een nieuw huis zoekt. In de regio. Er stond al een oproep bij de makelaar. Nee, ik moet t uit de krant vernemen. Tegen mij hadden ze het niet gezegd. Ja, anders kunnen de kinderen echt wel zo lang hier. Ze zijn hier al best vaak geweest.

Ja de gemeenten zeggen nu ook dat ze continuïteit voor de jeugd het belangrijkst vinden. Maar, als dat zo is, dan ga je toch niet weg!? Slaat Parlan die kinderen soms? Ik heb er nooit wat van gemerkt. Er was er wel laatst eentje weggelopen. Zou dat het zijn? Je krijgt toch nooit te horen wat er precies achter zit. Ze zijn zo geslóten.

En nu? Dat weet ik ook niet. De kinderen moeten dus bij die Rotterdamse sloerie. En omdat die te ver weg woont, worden ze desnoods zo lang ondergebracht bij haar tante Sjaan die ook een huisje heeft in Amsterdam en in Alphen aan de Rijn. Zegt ie. Wat zeg je… Alphen aan den Rijn, ja. Daar wil je ook nog niet dood gevonden worden. Ik snap wel dat Parlan dat niet pikt. Hij woont daar toch nog? “Het huis staat op mijn naam”, zei die. Dus de kinderen blijven hier. Ja maar zij zeiden: “Maar het is gekocht van ons geld”. Dat is toch geld van ons allemaal?! Ja zo is ‘t toch. Ongehoord hoor.

En toen kwam het voor de rechter. Ze weten t zelf ook niet, hoor. Dat bleek wel uit het vonnis. Kun je nagaan. Dat je het daar moet horen, dat ze maar plek hebben voor de helft van de kinderen. En die rechter die pikt dat gewoon. Die zegt ja dat is niet op zich in strijd met de Jeugdwet, als de kinderen ergens anders (helemáál in Rotterdam) moeten wonen. En guess what, er is helemaal geen plek voor de kinderen. Nee, alleen de nieuwe kinderen. De kinderen die daar nu zitten die moeten daar maar gewoon blijven.

Jaaa zeiden de gemeenten.. “Daar gaan we nog afspraken over maken met Parlan/Transferium. Dat is toch ongelooflijk! Dat zo’n rechter dat pikt! Die afspraken hadden er allang moeten zijn voordat die leverancierswisseling überhaupt ter sprake is. De kinderen blijven zo lang bij Parlan, ja maar Parlan wist nog van niks en die wist niet eens dat je wegging, dat heeft die ook maar via Transferium.

En de bedoeling is dus dat die andere kinderen, waar nu geen plek voor is, dat die vanaf nu op zichzelf kunnen wonen. En voor de rest is het het probleem van Parlan. Goed geregeld? Ja wel de lusten en niet de lasten. Zó ken ik er ook nog wel een paar. Wat zeg ik. Een he-le-boel.  Zelf er vandoor gaan met een mooie aanbieding en de kinderen laten stikken. Die mogen dan alleen mee als het hun uitkomt, op vakantie.

Nou zeg… Ja ik heb ook gezegd, doe die kinderen desnoods bij mij. Dat wil de hele straat wel. Zo ga je toch niet met elkaar om. Ja ze zeggen dat er twee schuld hebben maar dit is toch echt heel duidelijk. Zij hebben hier echt steken laten vallen. Parlan? Nee, ik bedoelde de gemeenten. Hoezo Parlan? Die kon dit toch niet aan zien komen? Oh had die het moeten zien aankomen. Hoe, met zijn kristallen bol of zo?

Nee, dat waar twee vechten hebben twee schuld, daar geloof ik niet meer in. Het gaat sowieso niet om schuld. Als je weg wil, moet je je verantwoordelijkheid nemen. … … Die tante Sjaan? Nee, kieper ze maar bij een ander, dat is toch niet verantwoordelijkheid nemen. Ze hadden hypotheek van 20 jaar op dat huis! Nee, dat is nu halverwege. Nog lang niet afbetaald natuurlijk. Ja t gaat ook niet om dat huis, ‘t gaat om de kinderen.

Wat willen die kinderen? Niemand die dat vraagt, natuurlijk. Da’s ook veel te belastend, die kinderen moet je daar echt niet zomaar mee lastig vallen. Ze houden van allebei! Ja en nu moeten ze kiezen. Ik zou t ook niet weten als ik kind was. Wat zeg ik, ik was ooit kind. ‘t Gaat allemaal aan je voorbij en het wordt er altijd slechter op, wat je ook doet. En de tijd terugdraaien gaat ook niet.

 

1 thought on “Jeugdzorg Noord Holland klucht als een vechtscheiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *