IZEN en Soweco bouwen Zonnepark Oosterweilanden – Aanbestedingsnieuws

IZEN en Soweco bouwen Zonnepark Oosterweilanden

Foto: ANP

‘Zonnepark Oosterweilanden BV bouwt een zonnepark in de gemeente Twenterand’, staat op een groot bouwbord langs de N36.

En die bouw kan nu daadwerkelijk gaan beginnen met de ondertekening van het contract met bouwer IZEN, een grote Belgische installateur van zonnepanelen. Het hekwerk rondom het zonnepark wordt aangelegd door Soweco.

Met de contractondertekening is de aanbesteding definitief en volgens planning afgerond. Daarin is gekeken naar kwaliteit, organisatie en prijs. IZEN is daarin de beste gebleken. Nu bekend is wie de bouwer gaat worden kan de eerste paal in de grond worden geslagen. De verwachting is dat dit midden december 2018 zal zijn en dat de werkzaamheden voor de zomer van 2019 afgerond zijn.

In Zonnepark Oosterweilanden verrijzen straks ruim 40.000 zonnepanelen. Dit brengt een totaalvermogen van circa 12 MW, met een jaarlijkse energieproductie van ongeveer 11 MWh.

Soweco gaat het hekwerk rondom het zonnepark plaatsen. Het was een uitdrukkelijke wens van de gemeente Twenterand om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij dit project. Met de inzet van Soweco gaat dit ook daadwerkelijk gebeuren.

 

Bron: Twenterand.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *