Hegeman Bouwgroep wint prijsvraag Janninkkwartier Enschede – Aanbestedingsnieuws

Hegeman Bouwgroep wint prijsvraag Janninkkwartier Enschede

Foto: Hegeman.nl

Het Janninkkwartier is een nieuw te ontwikkelen woningbouwlocatie binnen de centrumring van Enschede. In deze nieuwe klimaat adaptieve wijk (Zuiderval-Cromhoffbleekweg-Getfertsingel) wordt een flexibel aanbod van stadswoningen gerealiseerd. Het Janninkkwartier bestaat uit zeven buurten die fasegewijs worden ontwikkeld. Voor drie van de zeven buurten zoekt de gemeente een ontwikkelaar. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven. Het plan van Hegeman Bouwgroep werd unaniem als beste beoordeeld en de ontwikkelaar mag, als overeenstemming wordt bereikt met de gemeente, het plan uitvoeren.

Er zijn door Enschede vijf ontwikkelaars uitgenodigd om aan de prijsvraag mee te doen. In een toelichtend gesprek zijn de criteria, een bod van minimaal 2,2 miljoen Euro voor de grondverkoop en voldoen aan het Programma van Eisen, toegelicht. Ook zijn de ontwikkelaars uitgedaagd te komen met creatieve innovatieve ruimtelijke oplossingen.

De ingediende plannen waren allen van een hoog kwalitatief niveau en deden recht aan de groen stedelijk klimaat adaptieve filosofie van de wijk. Het plan van Hegeman Bouwgroep werd unaniem als beste beoordeeld. Punten waardoor dit plan erboven uitstak: een unieke onderscheidende parkeeroplossing, maximale vergroening van de binnenhofjes, transformatiemogelijkheid van parkeren naar wonen in de toekomst, klimaat adaptief concept en de goede hoekoplossingen die speciaal ontworpen zijn voor deze wijk.

Alle ontwikkelaars zijn geïnformeerd over hun beoordeling en uiteindelijke keuze. Met Hegeman wordt nu verder gesproken. Van januari tot juni 2019 wordt het gebied gesaneerd. Vervolgens wordt de locatie bouwrijp gemaakt. De eerste bouw kan dan over een jaar starten.

Bron: Enschede.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *