IVN vindt 55 gemeenten voor Tiny Forests – Aanbestedingsnieuws

IVN vindt 55 gemeenten voor Tiny Forests

Natuureducatieverening IVN heeft 55 gemeentelijke partners gevonden voor de aanplant van Tiny Forests. De twaalf Tiny Forest partnergemeenten die dit najaar hun eerste minibos aanplanten zijn: Almere, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag.

©IVN 2018

krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij. IVN wil de nieuwe Tiny Forests niet alleen realiseren in nauwe samenwerking gemeenten maar ook met lokale buurtinstanties en omwonenden, variërend van jong tot oud. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij.

Bron IVN 18 augustus 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *